Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jakkes: om deze reden kun je beter níet ’s ochtends je bed opmaken

Jakkes: om deze reden kun je beter níet ’s ochtends je bed opmaken

Jakkes: om deze reden kun je beter níet ’s ochtends je bed opmaken

Een van de eerste dingen die de meeste mensen doen als ze zijn opgestaan, is het opmaken van hun bed. Het staat namelijk hartstikke netjes en opgeruimd, maar eigenlijk kun je het toch maar beter niet doen. En dit is de reden waarom.

Bed opmaken

Hoewel er eerst uit onderzoek bleek dat je bed opmaken ’s ochtends er juist voor zorgde dat je productiever was gedurende de dag, blijken wetenschappers hier nu toch niet helemaal mee eens te zijn. Je wordt er wel degelijk productief van, maar het is níet echt goed voor je gezondheid. De boosdoener? Huisstofmijt. Elke nacht zitten er zo’n 1,5 miljoen in ons bed. Gadver.

Huisstofmijt

We kunnen helaas er niet veel aan doen om ze echt weg te halen, maar volgens Dr. Stephen Pretlove van de Kingston University kunnen we het wel een beetje beter maken. Als je namelijk niet meteen je bed opmaakt en het even laat luchten, is de kans op huisstofmijt al een stuk minder. De beestjes zijn namelijk dol op een warme omgeving zoals je bed. Als je de dekens direct weer sluit na het wakker worden, zal de warmte in het bed blijven.

Lees ook
Dít is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

Tip

“Door je bed niet op te maken overdag kan de vochtigheid uit de lakens en matras trekken. Hierdoor zal de huisstofmijt uitdrogen en uiteindelijk dood gaan,” aldus Dr. Stephen. Laat dus je dekens een paar uur open liggen voordat je het bed opmaakt. Wat ook kan helpen tegen de beestjes is om minstens om de week je lakens te verschonen en iedere twee jaar nieuwe kussens te kopen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ELLE | Beeld: Getty Images