Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is de reden dat we zo gelukkig worden van de zon

Dít is de reden dat we zo gelukkig worden van de zon

Dít is de reden dat we zo gelukkig worden van de zon

Dit weekend staat er heel veel zon op de planning! En daar worden we (bijna) allemaal blij van. Maar hoe komt het nou dat we zo gelukkig van het zonnetje kunnen worden? RTL Nieuws vroeg het aan Meike Bartels, hoogleraar Genetica en Geluk. 

Waarom worden we zo gelukkig van het zonnetje?

Er zullen weinig mensen zijn die blij waren met het regenachtige weer van de laatste tijd. De zon toverde weer een glimlach op ons gezicht. Maar hoe komt het zou dat we zo gelukkig worden van de zon? Volgens de hoogleraar heeft licht een positieve invloed op onze mentale gezondheid. “Het is bewezen dat mensen zich slechter voelen bij een gebrek aan licht. Daarom zijn mensen ook gelukkiger als ze slapen in het donker en wakker worden in licht.” Daarnaast zijn we ook nog eens gelukkiger als we naar buiten kunnen. “Als het buiten regent, is dat onpraktisch voor iedereen. Dat speelt ook een belangrijke rol”, legt Bartels uit. Toch zijn er ook een paar mensen die niet zo gelukkig worden van de zon.

Lees ook
De zomer in je bol: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Niet iedereen is blij met de zon

Nee, niet iedereen is zo blij dat de zon schijnt. Er bestaan ook mensen die er niks mee hebben. “Voor sommige mensen is dat moeilijk te geloven, maar toch is het zo. Iedereen is genetisch verschillend, dus zijn er ook mensen die houden van koud weer”, legt de hoogleraar uit. Er zijn echter niet veel mensen die dit hebben. Uit een onderzoek van het Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt dat 80% van alle Nederlanders zich gelukkig voelt bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden, 81 procent bij 20 tot 25 graden en 82 procent bij 25 tot 30 graden. Of we aankomende weken ook zulk prachtig weer krijgen lees je hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels