Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Rand werd uitgeroepen tot preventiemedewerker van het jaar.

Rand werd uitgeroepen tot preventiemedewerker van het jaar.

Rand werd uitgeroepen tot preventiemedewerker van het jaar.

Ze woonde de eerste helft van haar leven niet in Nederland. Toch heeft Rand Hamam het prima naar haar zin in de metaalbewerking en metalektro.

Hoe ben je in de metaalbranche terecht gekomen?
Ik denk dat het veel te maken heeft met mijn voorstudie aangezien ik Technische Bedrijfskunde hed gedaan. Dat was een technische opleiding en dan beland je gauw in de metaalbranche. Ik was net afgestudeerd en had nog geen breed inzicht in de mogelijkheden op de markt. De eerst aangeboden kans heb ik gegrepen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Vooral de diversiteit van onderwerpen en zaken waarmee ik vanuit mijn functie in aanraking kom. Ook is het een uitdaging om me te ontwikkelen op diverse thema’s en zo multifunctioneel te kunnen optreden. Daarnaast is het fijn om onderdeel te zijn van een groot netwerk en samen te werken met collega’s en andere externe partijen zoals 5x beter en brainwork communicatie die een extra stempel in ons organisatie weten te realiseren met hun steun en begeleiding. 5x beter en de verbetercoaches is onderdeel van de FME branche organisatie en zij hebben ons begeleid bij het traject van “schadelijke geluid” door het organiseren van toolboxen.

Je hebt als preventiemedewerker van het jaar een stedentrip gewonnen. Weet je al waar je heen gaat?
Ja zeker, ik ga samen met mijn zus naar Rome omdat dit een stad is die veel cultuur en geschiedenis in zich draagt en we hebben ons altijd al geïnteresseerd in andere culturen.

Heb je door je titel nog wel tijd voor je baan? Of heb je alleen maar interviews?
Dat is een stukje dat hoort bij mijn werk. En ik vind het erg leuk om mijn eigen ervaring met anderen te delen.

Wat wilde je vroeger worden?
Er kwamen allerlei ideeën bij me op. Soms dacht ik aan een bepaald beroep en naar wat het voor een insteek en doel had. Zo dacht ik aan advocaat en opkomen voor mensenrechten. Soms dacht ik vanuit mijn hobby en interesse waardoor ik architect wilde worden. Toch ben ik op een andere pad beland dat zeker een combinatie is van allerlei aspecten die me aanspreken.

Heb je tips voor lezeressen over hoe je twee studies kunt afronden?
Wie iets wil bereiken, moet ervoor gaan. Zo heb ik er altijd over gedacht. Niets komt zomaar aanwaaien, je moet er nu eenmaal voor werken. Het is de kunst om kansen te creëren in je leven. Na alle inspanningen, boek je vanzelf resultaten. Ik denk daarnaast dat de keuze voor studie en werk een bewuste keuze moet zijn waar een bepaald uithoudingsvermogen aan gekoppeld is. Verder is het belangrijk dat je je tijd goed indeelt.

Hoe ontspan je thuis na een lange werkdag?
Op dit moment ben ik veel tijd kwijt aan mijn studie Master of Science in Business Studies. Ik zit nu in de afstudeerfase van mijn opleiding en dat vraagt ook het een en ander. Ik wil graag afstuderen op het productontwikkelingsproces in combinatie met Concurrent Engineering. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de manier waarop het proces zo goed mogelijk ingericht en gemanaged kan worden. Mijn ontspanning vind ik daarnaast in mijn hobby tekenen en schilderen en door in de natuur te zijn.

Wat zijn je toekomstdromen?
Over een tijdje wil ik graag mijn eigen onderneming starten. Ook wil ik in de toekomst veel gaan reizen om andere landen en culturen te zien. Ik bedoel dan ook niet alleen reizen voor het plezier maar vooral om een steentje bij te dragen in landen die het nodig hebben. Ik hoop oprecht dat ik de kennis die ik tot dan toe heb opgedaan kan delen en over kan dragen op anderen.