Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Psychologische oorlogsvoering 2

Psychologische oorlogsvoering 2

Psychologische oorlogsvoering 2

Machteld schrijft:

Op de middelbare school had ik een sticker op mijn boekentas met de tekst: ‘liever een Rus in mijn keuken dan een raket in mijn tuin.’ Nou, met een Rus op je weblog piep je dus wel anders. Ze hebben me aardig dwars gezeten afgelopen weekend, die Russen. Wat ik ook probeerde: bloggen lukte niet.

Sorry, dus dat ik nu op de ‘verkeerde’ dag verschijn, maar eigenlijk wil ik alleen maar even inhaken op het stukje van zus Astrid. Die grensgeschillen herinner ik me nog levendig. En dat pesterige teentje van Astrid ook! Ik vond het dan weer een uitdaging om mijn kleurpotlood, boek, casettebandje of draad van mijn brei-, haak- of macraméwerkje net een heel klein stukje over de grens te leggen. Tot grote wanhoop van mijn kleine zusje.

Gordels, kinderstoeltjes en zitjes bestonden nog niet dus wij konden ons tijdens de vier dagen lange rit van Nederland naar Griekenland vrijelijk bewegen over de gehele achterbank. Astrid nam dat trouwens nogal letterlijk. Om de regels te omzeilen en om de grensconflicten nog wat op te porren, ging ze ook vaak op de vloer tussen de voorstoelen en de achterbank liggen. De hoedenplank is ook geen onbekend terrein voor haar. Wat mij als oudste weer voor problemen stelde omdat de grenzen dan weer aangepast dienden te worden. Pfff.

Nou, we hielden ons in ieder geval wel bezig tijdens die lange, lange reis.
Om een lang verhaal kort te maken, hier een bijpassende foto. Zo zagen we er ongeveer uit toen we ons plekje aan het bevechten waren.

Lief hè?!