Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Promotie krijgen? 7 tips

Promotie krijgen? 7 tips

Promotie krijgen? 7 tips

Laat je niet kennen en pak jij promotie!

Veel vrouwen voelen zich achtergesteld en gediscrimineerd op hun werk. Daardoor denken ze dat ze mindere kans maken op promotie, dat blijkt uit onderzoek. Wij zeggen: laat je niet kennen en pak jij promotie! 

Veel vrouwen hebben nog op het werk steeds weinig zelfvertrouwen en vinden het lastig om te proberen een hogere functie te krijgen. Deze tips helpen:

Laat zien dat je gemotiveerd bent
Zet je voor 200% in en laat dat ook aan collega’s en vrienden zien. Laat zien dat je trots bent op je werk en je volledige inzet toont. Kom altijd op tijd, (liever vroeger dan later!) en ga niet elke dag om stipt vijf uur de deur uit.

 

Praat over het bedrijf
Het lijkt jou natuurlijk geweldig om promotie te maken, maar onthoud dat je baas zich bekommert om het bedrijf niet om jou. Focus op wat goed voor het bedrijf als je duidelijk wilt maken dat je promotie wilt. Benoem wat het bedrijf eraan heeft dat jij een promotie krijgt. Zeg niet dat je vindt dat je meer geld zou moeten krijgen, maar leg de nadruk op wat jij het bedrijf heb opgeleverd.

 

Raak bevriend  met je baas
Vrienden is misschien een groot woord, maar zorg er in ieder geval voor dat jij en je baas of manager goed met elkaar kunnen opschieten. Wees altijd vriendelijk en maak een babbeltje. Toon oprechte interesse in zowel het werkveld en zijn of haar privéleven (indien gepast). Als jullie gedeelde interesses hebben, jullie zijn bijvoorbeeld allebei fan van een bepaalde band of televisieserie, zit je goed!

 

Kleed je als je baas
Ook een bijzonder feitje: uit onderzoek blijkt dat je een grotere kans maakt op promotie als je kledingstijl lijkt op die van je baas of manager.

 

Maak jezelf onmisbaar
Je afdeling of baas zou niet weten wat ze zonder je zouden moeten. Dat is het doel als je onmisbaar wilt worden. Zorg dat je dingen weet of kunt, die anderen je niet snel zouden kunnen nadoen. Laat ook zien dat jij deze kennis beschikt en biedt altijd je hulp aan.

 

Wees positief
Kom niet aanzetten met onnodige drama, roddels en verhalen. Blijf vriendelijk en zakelijk. Mocht er wel een probleem zijn, kom dan ook meteen met een of meerdere mogelijke oplossingen.

 

Vraag erom, maar dreig niet met ontslag
De beste manier om een promotie te krijgen, is om naar je baas te stappen en het te vragen. Meestal zal hij of zij je niet spontaan een nieuwe functie aanbieden. Stel concreet dus op wat je hebt betekent voor het bedrijf en welke functie je zou willen (tenzij je haar of zijn functie wilt natuurlijk). Wees ook aan waarom je dit zo graag wilt en wat het voor het bedrijf oplevert. En vooral: wees zelfverzekerd!

Bron: Refinery29/Intermediair/DailyMail