Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Thee heeft positieve effecten op je gezondheid

Thee heeft positieve effecten op je gezondheid

Thee heeft positieve effecten op je gezondheid

(Giphy)
De theïne- en cafeïnediscussies zijn vanaf heden verleden tijd. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat de gezondheid van theedrinkers heel wat voordelen ondervindt van de heerlijke kopjes gloeiend aftreksel. Wij schrijven ze voor je op: de positieve effecten van thee.

Kleinere kans op ziekten en afwijkingen

The Huffington Post rapporteert over recent onderzoek waaruit bleek dat theedrinkers minder snel cognitieve achteruitgang vertonen én minder kans hebben op beroertes, hart- en vaatziektes, enkele types van kanker en diabetes type 2. Een studie die dateert uit 2015 wees dan weer uit dat wie drie kopjes thee per dag consumeert, maar liefst 37% minder kans heeft op een depressie.

Deze voordelen gaan wel enkel op voor wie thee drinkt die getrokken is uit de theeplant Camellia sinensis. Zijn bladeren worden gebruikt voor onder andere verschillende varianten van zwarte, witte en groene thee. De voordelen gaan dus niet op voor kruidenthee- en infusiondrinkers.

Thee als alternatief

Lenore Arab is professor geneeskunde aan de Universiteit van Californië en onderzoekt geregeld de effecten van thee op de gezondheid. Ze is geen voorstander van een strikt theedieet, maar vindt thee wel een goed alternatief voor frisdrank, sapjes en water. Ook raadt Lenore aan geen melk toe te voegen aan je kopje thee. Melk zou namelijk de antioxidanten die thee bevat vernietigen.

Om echt 100% zeker te kunnen zijn van de effecten van thee op de menselijke gezondheid, zou men echter twintig tot dertig jaar lang de gezondheid van thee- en niet-theedrinkers moeten onderzoeken en vergelijken. Zulk onderzoek werd tot op heden nog niet uitgevoerd.
adeletea
(Giphy)

Lees ook