Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat zijn de populairste babynamen van 2014?

Wat zijn de populairste babynamen van 2014?

Wat zijn de populairste babynamen van 2014?

Een naam voor je kindje bedenken? Sommigen kan het niet gek genoeg! Chia, Inka, Quinoa, Provider en Wijntje, ze zagen dit jaar allemaal het levenslicht. Maar wat zijn de populairste namen van 2014? Het Voornamenoverzicht van De Ruijter geeft de meest voorkomende en meest opvallende babynamen! 

populaire-babynamen

Kort en krachtig

Mila, Isa, Lotte, Liam en Noah zijn the new kids on the block in de van oudsher traditionele nationale namen-top 10. In de grote steden ziet de lijst er weer net wat anders uit, want daar gaan Moham(m)ed en Sara(h) al jarenlang stevig aan kop. Kort en krachtig blijft overal een trend, de zuidelijke provincies spannen wat dat betreft de kroon, want Lynn en Finn (Limburg) en Tess en Daan (Noord-Brabant) zijn hier de nummers 1 voor meisjes (Lynn en Tess) en jongens (Finn en Daan).

What’s in a name?

Nederland is ook het afgelopen jaar weer een hoop unieke namen rijker geworden. Quinoa, Provider, Inka en Chia voeren de lijst aan, maar wat dacht je van: Alp, Asiel, Baby, Bar, Brandy, Bruis, Comfort, Dimmen, Diva, Equinox, Feeërieke, Flow, Given, Gloria, Heavenly-Joy, Hei, Idylle, Jazz, Rock, Ska, Karma, King, Lawina, Merci, Mint, Miracle, Praisegod, Reis, Rosé, Sherry, Smiley, Snow, Wijntje en Winter? Echt waar, ze zijn dit jaar allemaal geboren!

Top 10 meisjes

1. Sophie
2. Emma
3. Julia
4. Mila
5. Isa
6. Tess
7. Sara
8. Anna
9. Eva
10. Lotte

Top 10 jongens

1. Bram
2. Daan
3. Finn
4. Lucas
5. Sem
6. Milan
7. Luuk
8. Levi
9. Liam
10. Noah

Wat is jouw favoriete babynaam?