Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Pluizig haar? Dit goedkope spul zou volgens experts het beste werken

Pluizig haar? Dit goedkope spul zou volgens experts het beste werken

Pluizig haar? Dit goedkope spul zou volgens experts het beste werken

Heb jij de ook altijd last van pluizig haar door de hoge luchtvochtigheid? Heel vervelend is dat! Maar gelukkig is er ook een oplossing. Krulexpert Kaat van Ongeval laat weten dat je haar door het gebruik van dit goedkope haarproduct binnen no-time weer glanst. 

Dat vertelt de krulexpert in een interview met HLN.

Vochtdeeltjes

Als de luchtvochtigheid hoog is, dan zullen je haren automatisch de vochtdeeltjes uit de lucht gaan opnemen. Dan kan je wel gedag zeggen tegen je perfecte coupe. Maar er is dus een manier waardoor je haar, ook als de lucht vochtig is, de hele dag goed blijf zitten.

Conditioner

Het is dus noodzakelijk dat jouw haar geen vochtdeeltjes uit de lucht gaan opnemen. Maar hoe doe je dit dan? Nou heel simpel: zorg ervoor dat de haarschubben van je haar goed zijn afgesloten. Deze sluiten door producten te gebruiken met een bepaalde PH-waarde. Conditioner heeft bijvoorbeeld een PH-waarde die ervoor zorgt dat je haarschubben weer sluiten. Daarom is het belangrijk dat je je wasbeurt altijd afsluit met een conditioner. Hierdoor wordt je haar namelijk ook minder kwetsbaar.

Lees ook
Een lekkere duik in het zwembad? Zó bescherm je je haar tegen chloor

Leave-in conditioner

Maar soms is na je wasbeurt conditioner in je haar doen niet genoeg om ervoor te zorgen dat je haar niet gaat pluizen. Je kunt dan beter ook nog leave-in conditioner gebruiken, die je bijvoorbeeld ’s ochtends na het douchen in je haar smeert. Je haarschubben sluiten dan al aan het begin van de dag en zullen hierdoor dus veel minder vochtdeeltjes uit de lucht opnemen. Je zult dus minder last hebben van pluizig haar. Ook blijf je haar hierdoor gehydrateerd en krijgt het een glanzend effect.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages