Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Pisstralen onder de douche

Pisstralen onder de douche

Pisstralen onder de douche

Amper twintig seconden stond ik onder de douche, toen ik een vreemde geur bespeurde. Het was geen shampoo lucht, geen scheerschuim geur en het rook al helemaal niet naar mijn bodylotion. Wat het dan wel was, daar kwam ik niet uit. Dus snoof ik nog een paar keer grondig, en toen wist ik het: dit riekt naar urine.

Dan maar deo
Gillend sprong ik onder de douche vandaan, dat moge duidelijk zijn. Walgelijk! Wie plast er nou in de douche? Dat doen toch alleen baby’s en peuters?
Naakt, koud, pisnijdig, walgend en bovenal verontwaardig heb ik tien minuten lang de sproeier op de plek des onheil gezet, terwijl ik zo en dan een scheut shampoo spoot om de douchecabine nog grondiger te reinigen of op zijn minst de geur te markeren. Me verder gewassen heb ik niet meer die dag. Met een dikke laag deodorant onder mijn oksels ben ik de deur uitgegaan.

De zwarte lijst
Sindsdien heb ik maar een vraag: wie was het? Ik studeer sinds kort in Engeland en heb mijn intrek genomen in een nieuw huis. We delen samen de keuken, woonkamer en dus ook de badkamer. Om er achter te komen wie er schuldig was aan pissen in de douche, ben een onderzoek begonnen. Twee vrouwen vielen direct af, zij waren op het moment niet thuis en konden het dus onmogelijk gedaan hebben. Toen bleven er nog twee andere dames die als mogelijke verdachten golden: een vriendin van me en het meisje dat tegenover mij een kamer heeft.

Cultuurverschilletje?
Het konden natuurlijk beide dames zijn. Maar ik kon me niet voorstellen dat vriendin C. het geweest was. En gelukkig kwam ze al snel naar me toe, geschokt, dat ze vanmorgen geroken had dat de douche naar plas stonk. Ik was blij. Ze was net zo verbolgen als ik, dus zij was het duidelijk niet de dader. Halleluhja! Maar dan bleef er dus nog maar één iemand over: het meisje.
We weten natuurlijk niet zeker of zij het ook echt geweest is, en ik wil niet te veel met mijn vingertje wijzen. Maar ze komt uit een land waar ze een heel andere cultuur kennen, waar ze nog in gaten in grond hun behoeften doen. Dus het zou natuurlijk zomaar eens zo kunnen zijn, dat we hier te maken hebben met een cultuurverschilletje.
Hoe het ook zij, risico’s neem ik niet: ik heb een paar dikke badslippers gekocht.