Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is het gevaarlijk om (vaak) pijn op je borst te hebben?

Is het gevaarlijk om (vaak) pijn op je borst te hebben?

Is het gevaarlijk om (vaak) pijn op je borst te hebben?

Waarschijnlijk heb jij het ook wel eens meegemaakt, opeens een mega pijnscheut in je borst. Super vervelend, want je kunt er best van schrikken. Vooral als de steken wat langer aanhouden (dan normaal?). Mocht je je afvragen of zo’n steek gevaarlijk is: wij zochten het voor je uit.

Zijn steken op de borst gevaarlijk?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: negen van de tien keer is een steek in je borst niet gevaarlijk. Op zo’n moment lijkt het letterlijk alsof de wereld vergaat, maar no worries – vaak is de oorzaak van die steek veel minder eng dan je denkt. Alle gekke gedachtes die dan door je hoofd spoken wanneer je weer zo’n aanval krijgt, zijn dus bijna altijd nergens voor nodig.

Oorzaken van steken op de borst

Vaak lijkt het alsof een steek op je borst vanuit je hart komt. Een vreselijke pijn die maar niet snel genoeg over kan gaan. Soms houdt ‘ie wat langer aan en de andere keer is het na een paar keer doorademen voorbij. Deze steek kán vanuit je hart komen, maar dat hoeft niet. Er zijn namelijk een heleboel andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat het lijkt alsof er een mes in je borst wordt gestoken. We hebben de meest voorkomende mogelijke oorzaken voor je op een rijtje gezet.

  • Pijn op je borst door opgezette (of overwerkte) spieren en je ribben
  • Brandend maagzuur in je slokdarm
  • Stress of angstgevoelens
  • Mogelijke longontsteking of erge last van astma
  • Of toch wel je hart

Lees ook:
Pikante pijntjes: dít zijn de 4 meest voorkomende seksblessures

Toch wel je hart

Nogmaals, een steek op je borst kán wel aan je hart liggen (maar ga er niet altijd direct vanuit). Het is namelijk mogelijk dat je hart op zo’n moment van steken even wat zuurstoftekort heeft. Ook dat is minder eng dan het klinkt, maar erg fijn is het niet. Wanneer je bijvoorbeeld iets te druk bent geweest of wanneer je van een warme omgeving een koude instapt, kan je hart hier op een nare manier op reageren. Ga dan even rustig zitten en dan zul je zien dat het na een paar minuten weer over is.

Vertrouw je het toch niet helemaal, of gebeurt het je wel erg vaak? Dan kun je natuurlijk altijd even een bezoekje brengen aan je huisarts.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.