Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > We eten allemaal per ongeluk fruitvliegjes (en dat blijkt helemaal niet zo erg)

We eten allemaal per ongeluk fruitvliegjes (en dat blijkt helemaal niet zo erg)

We eten allemaal per ongeluk fruitvliegjes (en dat blijkt helemaal niet zo erg)

Fruitvliegjes zitten o-ve-ral en als je ze eenmaal hebt, zijn ze bijna niet weg te krijgen. Ze komen namelijk niet alleen af op fruit, maar ook op bloemen, theezakjes en koffiedik. Vooral als je weet dat ze eitjes achterlaten, wil je er graag vanaf. Maar wist je dat je (onbewust) fruitvliegjes binnenkrijgt en dat eigenlijk helemaal niet zo erg is? 

Schone jongens

Fruitvliegjes blijken namelijk bijzonder schone beestjes. Dat in tegenstelling tot bromvliegen die hun pootjes in de hondenpoep parkeren en vervolgens doorvliegen naar jouw boterham. Fruitvliegjes zijn echter schone jongens en dat is maar goed ook, want we krijgen ze massaal binnen.

Eitjes in de jus

Marcel Dicke van de universiteit van Wageningen vertelt aan RTL Nieuws dat ze zelfs in pakken jus d’orange zitten. ‘Daar zit een limiet aan: fabrikanten moeten controleren of er niet te veel eitjes in het vruchtvlees zitten. Maar we weten ook: vruchtvlees is uiterst gezond, je krijgt er extra eiwit mee binnen.’

Hoe gezond ook; je bent ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Je doet er daarom goed aan fruit niet in de fruitschaal op het aanrecht, maar in de koelkast te bewaren. Laat fruit ook niet te lang rijpen. Goede stok achter de deur om wat vaker een banaan of appel te pakken. Over een tijdje hoef je je er niet meer druk om te maken; zodra de dagen korter worden en de temperatuur dalen, verdwijnen ook fruitvliegjes als sneeuw voor de zon.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty