Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Pepijn Lanen: ‘Aan uitgaan heb ik geen behoefte meer sinds Blake er is’

Pepijn Lanen: ‘Aan uitgaan heb ik geen behoefte meer sinds Blake er is’

Pepijn Lanen: ‘Aan uitgaan heb ik geen behoefte meer sinds Blake er is’

De Jeugd van Tegenwoordig-rapper Pepijn Lanen (33), alias Faberyayo, en zijn vriendin Coco wonen in New York, waar zij een opleiding volgt. Pepijn zorgt voor Blake (1) én schreef zijn debuutroman ‘Naamloos’. Hoe bevalt het vaderschap hem?

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Corné van der Stelt

Toch een zoon

“Ik heb een zwangerschap nooit anders gezien dan als een extensie van de liefde. Pas na een maand of acht besefte ik dat er straks dus ook een kind zou zijn. Geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Die zwangerschap vond ik een toffe periode, de stilte voor de storm. Mijn vrouw heeft drie zusjes en haar moeder heeft ook twee zussen, dus ik ging er blindelings vanuit dat ons kind een meisje zou worden. Verrassing: het was een jongen.”

Het wijst zich vanzelf

“Een paar maanden voor de bevalling zei een kennis die net vader was geworden: ‘Het begin is heftig, maar het wijst zich vanzelf.’ Dat klopt. Een baby heeft ook maar weinig functies: slapen, eten en verschoond
 willen worden. Er kan in die zin weinig misgaan. Als je andere mensen soms hoort praten over poepluiers verschonen en ’s nachts wakker worden om een voeding te geven, klinkt het als iets heftigs en niet prettigs. Een aanslag op je eigen doen en 
laten, bijna. Maar zo is het niet. Ik ben elke keer superblij om met Blake in de weer te kunnen zijn.”

Vlaggen kijken

“We wonen op dit moment in New York, waar mijn vriendin Coco een opleiding volgt. Ik ben de hele tijd samen met Blake, we gaan elke dag met z’n tweetjes naar buiten om nieuwe dingen te zien: wapperende vlaggen, diertjes, mensen, een restaurant. Vroeger dacht ik vaak: moet ik niet eens een wat nuttiger invulling zoeken voor bepaalde uren van de dag? Sinds Blake er is, heb ik altijd iets omhanden. Ik ben daardoor rustiger geworden, heb meer het gevoel dat ik een doel heb. Aan uitgaan heb ik geen behoefte meer. Ik vind het prima dat het voorbij is, dat plichtmatige drie keer per week helemaal gek worden.”

Wel of niet?

“Mijn vriendin weet hoe shit werkt, dus ik volg haar in het opvoedende gedeelte. Ze zegt ook weleens dat Blake bepaalde dingen wel of juist niet mag. Dan denk ik: hoe werkt dat dan? Ik kom niet verder dan: ‘Dit mag niet.’ Doet hij het toch, dan houdt het voor mij op, haha.”

VIVA Mama is deze maand óók voor papa’s. Draai de speciale dubbeleditie – die nu in de winkels ligt – om voor de verhalen van o.a. Abdelkader Benali, Cas Jansen en Sol Wortelboer.