Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Snack attack: zoveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

Snack attack: zoveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

Snack attack: zoveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

Vrolijk Pasen! Ben jij ook zo verzot op paaseitjes? We snoepen er stiekem altijd veel te veel van. Maar van hoeveel chocolade eitjes komt er nou één kilo bij op de weegschaal? Wij hebben het antwoord. 

Ongezond

Het voortdurend snoepen van de eitjes zonder je eetpatroon aan te passen is heel slecht voor je. Paaseitjes zijn ongezond en door het te blijven eten kom je aan. Gelukkig gaat dit niet heel rap. Om één kilo aan te komen moet je 7.000 calorieën extra eten, volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell.

Calorieën paaseitjes

Er zitten ongeveer 47 calorieën in één eitje. Dus je zou dan ongeveer 150 paaseitjes (!!) moeten eten om één kilo aan te komen. Dit hangt wel af van je stofwisseling. Iedereen die een tragere stofwisseling heeft, zal eerder calorieën opslaan als vet dan anderen.

Vroeg beginnen

Uit onderzoek blijkt dat 42 procent van de Nederlanders het eerste zakje paaseitjes al koopt zodra ze in de winkel te vinden zijn. Driekwart van de ondervraagden eet als eerste hun favoriete smaak uit het zakje. Naast de smaak wordt er ook gekeken naar kleur en het uiterlijk van de verpakking: ruim de helft kiest op basis daarvan het zakje eitjes uit.

Lees ook
Instant watertanden: déze paaseitjes zijn de droom van iedere Baileys-liefhebber

Geen zorgen

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 47 paaseitjes eet met Pasen. We eten gemiddeld 34 eitjes in de periode voor Pasen en nog eens 13 tijdens de paasdagen. De meeste paaseieren worden gegeten in de provincie Overijssel, daar eten ze gemiddeld 59 eitjes per persoon. Daarna volgen de Groningers met 55 eitjes en de Friezen met 54 paaseieren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images