Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Dít moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Dít moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Het mag dan misschien morgen pas Eerste Paasdag zijn, maar de paaseitjes liggen alweer weken in de schappen. En ieder jaar komen er weer bijzondere smaken bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van zure mat, Kinder Bueno of Baileys? Je kunt het zo gek niet bedenken. De kans is dan ook groot dat je er al behoorlijk wat achter de kiezen hebt. Dan wil je vast weten wat je moet doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden. 

Calorieën paaseitje verbranden

We zeiden het net al even: de chocolade-eitjes liggen al een tijdje in de winkel. En tja, probeer dan de verleiding maar eens te weerstaan. Al die vrolijke kleurtjes en nieuwe smaken… Maar wist je dat één paaseitje zo’n 45 kilocalorieën bevat? Net zo veel als in een waterijsje of een appel.

47 paaseitjes per jaar

Een aantal jaar geleden bleek uit onderzoek van HEMA dat we per persoon zo’n 47 paaseitjes per jaar eten. Dat komt neer op een totaal van 2100 calorieën. En het is niet eens zo gek dat we er zó veel eten. Doordat paaseitjes zo klein zijn en in allemaal verschillende smaken komen, wil je ze allemaal proeven. En bijna overal waar je komt, staat er wel een gevuld schaaltje op tafel.

Lees ook
Nét op tijd voor het paas-eetfestijn: de tompoucedonut scoor je nu ook in de supermarkt!

Zo verbrand je één paaseitje

Maar wat kun je nou doen om één paaseitje te compenseren? Simpel: maak tijdens de lunchpauze of ’s avonds na het werk een wandeling van tien minuten. Dan heb je al genoeg calorieën verbrand. Ook een optie:

  • 8 minuten fietsen
  • 5 minuten hardlopen
  • 25 minuten achter een bureau zitten
  • 20 minuten staan

In dat geval: wij nemen er nog een! En jullie?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images