Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ouder dan mijn vriend

Ouder dan mijn vriend

Ouder dan mijn vriend

Panther (43): Mijn vriend en ik komen allebei uit een lange relatie en gaan nu ruim een half jaar met elkaar. Het enige dat steeds tussen ons in staat is ons leeftijdsverschil.

Hij is 10 jaar jonger dan ik, en nu weet ik wel dat dit steeds vaker voorkomt maar het voelt niet compleet relaxt omdat de tijd in mijn nadeel zal werken en ik niet weet hoe ik hiermee om moet gaan. Er nu van genieten en over alle bezwaren die met leeftijd te maken hebben heen stappen?

Coach Cornalien
Er zijn legio relaties waarbij het leeftijdsverschil 10 jaar of meer is, en die duren soms een levenlang. Maar als de man de jongere partij is, dan ligt het anders… Zo ook in jouw geval, je vraagt je af of het leeftijdsverschil aan nadeel is en het weerhoudt je er blijkbaar van om je compleet over te geven aan deze relatie. Toch lees ik nergens concrete aanwijzingen dat er een probleem is, dat zou bijvoorbeeld een kinderwens van hem kunnen zijn. Maar als dat er niet is? Je bent blijkbaar al een half jaar (gelukkig?) samen met deze man.

Coaching
In jouw vraag liggen een aantal aannames verscholen. Het zijn gedachten die misschien bewust of onbewust een rol spelen. Bijvoorbeeld dat je met iemand van jouw leeftijd meer zekerheid zou hebben (de tijd zal in mijn nadeel werken zeg je zelf). Maar we weten niks over de toekomst. Mensen sterven op verschillende leeftijden aan de meest uiteenlopende oorzaken. soms verdwijnt de liefde (zoals jullie allebei wellicht hebben ervaren), mensen groeien uit elkaar of hebben andere interesses, etc. Kortom niets is zeker. Maar je weet wel dat je vandaag een fijne relatie hebt met deze man. Vraag jezelf af wat je ermee wint als je daar nu uitstapt. En zelfs als dit geen relatie voor het leven gaat worden, dan heeft het nu waarschijnlijk een functie, bijvoorbeeld dat jullie in elkaars armen jezelf weer terugvindt na de lange relatie die je achter de rug hebt. Of dat je weer ervaart dat er van je gehouden wordt.

Tips
– Tel je zegeningen en geniet van wat je hebt!
– Als het niet goed is in de relatie moet je ermee stoppen, maar als je je alleen maar zorgen maakt over de toekomst, deal dan met je zorgen, in plaats van een goede relatie overboord te gooien.