Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opdracht Mieke week 3: Weet wat je nodig hebt

Opdracht Mieke week 3: Weet wat je nodig hebt

Opdracht Mieke week 3: Weet wat je nodig hebt

Als het goed is heb je inmiddels een lijstje gemaakt met dingen die jij vaak tegen jezelf zegt waardoor je toch te veel eet. Vandaag maak je wat bewuster kennis met je eigen Veelvraatje. Zo heet de stem (de peuter) in jou die graag te veel wil eten, vanaf nu.

Besef goed dat Veelvraatje bereid is om alles – ja, alles – uit de kast te halen om jou te laten eten. Aan de ene kant zegt-ie: ach, één chocolaatje maakt niets uit, en aan de andere kant is-ie daarna genadeloos: je dag is toch al verpest, laat dat afvallen maar zitten.

Veelvraatje is bovendien gebaat bij sterke koppelingen, zoals:

  • Ik kan alleen ontspannen als ik eet.
  • Ik kan alleen geconcentreerd werken als ik eet.
  • Ik moet eten en drinken op feestjes.
  • Ik moet eten als ik alleen ben.

Alleen al door de tegenstelling in deze voorbeelden kun je niet anders dan concluderen dat Veelvraatje niet te vertrouwen is. Zo’n koppeling is feitelijk niet waar, je bent alleen in een van de overtuigende trucs van Veelvraatje getrapt. Het is nog niet zo makkelijk om daar uit te komen. Maar alleen als je het dóét, ervaar je daadwerkelijk dat Veelvraatje gewoon maar wat roept. En op de lange termijn merk je dat je ook kunt ontspannen, werken, feesten of alleen kunt zijn zonder te veel te eten. En dat is me toch fijn!

Opdracht Mieke week 3

Veelvraatje versus ‘je slanke stem’

Noteer het elke keer wanneer je Veelvraatje in jezelf ontdekt. Wat zegt-ie waardoor jij je niet (helemaal) aan de acties uit week 1 houdt? Bedenk ook welke slanke stem je hier tegenover kunt zetten. Ook al hoor je die nog niet direct in jezelf, dat komt vanzelf als je ermee gaat oefenen.

Ontwikkel een nieuw Van XL naar S-dagmenu

Maak weer een nieuw menu uit Van XL naar S (natuurlijk eventueel aangevuld met eigen recepten) en deel deze in de groep. Dan hebben we aan het eind van de challenge heel veel voorbeelden van dagmenu’s waarmee je lekker eet én afvalt!

Heel veel succes!

Groetjes,

Mieke

PS. Heb jij (een van) de twee vorige weekopdrachten gemist? Hier kun je ze terugvinden!