Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opdracht Mieke week 2: Waarom is regie over je (eet)gedrag zo belangrijk?

Opdracht Mieke week 2: Waarom is regie over je (eet)gedrag zo belangrijk?

Opdracht Mieke week 2: Waarom is regie over je (eet)gedrag zo belangrijk?

Regie over je eetgedrag betekent dat je vaker voor je langetermijndoel kiest in plaats van voor kortetermijnverleiding. Je voedt als het ware de peuter in jezelf opnieuw op. Dat dat helemaal niet makkelijk is, zie je in het volgende filmpje:

Toch is het wel heel belangrijk om regie te krijgen. Kleuters die de verleiding konden weerstaan, waren later gezonder, slanker, minder vaak verslaafd, stonden er financieel gezien beter voor, waren trouwer, bekwamer, rechtvaardiger en aantrekkelijker.*

Regie betekent dat je zelf kiest of je iets wel of niet eet. En dat jij dus bepaalt wanneer je een keer losgaat of iets lekkers neemt (zonder schuldgevoel) en wanneer je weer even de puntjes op de i zet. Niet de omgeving of verleidingen bepalen wat je doet. Jij kiest je eigen eetgedrag. Met je langetermijndoel én je waarden voor ogen.

Regie krijg je in 3 stappen:

  1. Weten wat je nodig hebt (bewustwording)
  2. Kiezen uit mogelijkheden (opties zien)
  3. Doen

*Later is bewezen dat de omgeving ook invloed heeft op deze onderzoeksresultaten.

Opdracht Mieke week 2

Maak een smoesjeslijst

Je gaat de komende weken leren om niet altijd naar de peuter in jezelf (instinct) te luisteren, maar te kiezen voor de wijzere kant van jezelf. Daarvoor is het handig om te weten wat jouw peuter vaak zegt. Maak hiervan een lijstje en wees er alert op de komende tijd. Je hoeft er niet naar te luisteren.

Ontwikkel een Van XL naar S-eetpatroon

Maak je favoriete menu uit Van XL naar S (natuurlijk eventueel aangevuld met eigen recepten) en deel deze in de groep. Dan hebben we aan het eind van de challenge heel veel voorbeelden van dagmenu’s waarmee je lekker eet én afvalt!

Heel veel succes!

Groetjes,

Mieke

PS. Heb jij de opdracht uit week 1 van Flair Fit & Gezond nog niet gemaakt? Hier lees je mijn opdracht van week 1.