Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opdracht 2: Easy does it

Opdracht 2: Easy does it

Opdracht 2: Easy does it

Jij hebt besloten er echt voor te gaan! De volgende stap die je zet is je omgeving zo goed mogelijk inrichten op je poging. Daarmee help jij jezelf direct verder richting doel! Daarvoor zijn er 4 tactieken. Bij elke tactiek krijg je een specifieke opdracht. Voer je deze opdrachten uit? Dan sta jij voor je poging en vergroot jij je kans op succes!

Opdracht 1 – Je doet het zelf maar niet alleen

Vertel aan minimaal 3 mensen in je omgeving die belangrijk voor je zijn dat je bent begonnen met afvallen / bewuster eten.

Ook al vind je dat niet nodig of eng: je staat voor je poging als je het doet!

 

Opdracht 2 – Je bindt de kat niet op het spek

Check je voorraad en je agenda: Zorg dat de eerste 2 weken je afvalpoging prioriteit heeft.

Plan een uurtje me-time in per dag, regel dat je op tijd naar bed kunt, verzet het etentje een weekje naar achteren. Haal niet direct het moeilijkste in huis etc. De eerste 2 weken hebben als doel lekker in de flow te komen. Daarna ga steeds meer oefenen met kiezen voor het allerlekkerste in je ‘normale’ leven.

 

Opdracht 3 – Controleer en beloon jezelf

Bepaal een vaste weeg & meet dag en houd je resultaten wekelijks bij.

Duiken is geen optie. Belonen wel! Bedenk per week dat je dit doet een leuke beloning voor jezelf. En sta een stil bij het gevoel dat je krijgt nadat je ‘nee’ zei tegen overeten. ‘Regie op je eetgedrag is echt het allerlekkerst!’

 

Opdracht 4 – Maak je doel onvergetelijk

Maak een collage en hang deze ergens op. Kies een symbool (sieraad / kledingstuk /kunstwerk voor je doel en zorg dat je dat vaak ziet. Maak van een goede eyeopener je screensaver, etc. Jij zorgt ervoor dat je jouw lange termijn doel deze challenge niet vergeet!

 

en-nu-word-ik-slank-kleinDuizenden mensen willen graag gezonder eten, meer bewegen en die overtollige kilo’s kwijtraken. Velen lukt dat niet of niet blijvend. Sommigen echter wel. Hoe kan dat? Wat doen succesvolle afvallers anders? Mieke onthult in haar nieuwe boek dé 6 succesfactoren van blijvend afvallen, zonder dieet. Hoe moeilijk het is, zo simpel is het ook: pas deze succesfactoren toe in jouw leven en word én blijf slank.

Bestel het boek ‘En nú word ik slank’ van Mieke Kosters op Miekekosters.nl