Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ook Saar Koningsberger besmet met hardloopvirus

Ook Saar Koningsberger besmet met hardloopvirus

Ook Saar Koningsberger besmet met hardloopvirus

Vrouwonline liep hard met Saar Koningsberger en sprak met haar over deze populaire sport.

“Ik ging regelmatig met een vriendinnetje naar de sportschool en dan liepen we een beetje te klungelen op zo’n loopband. Maar dan heb je zo’n beeldscherm voor je neus, het is er bloedheet en het ruikt naar zweet; eigenlijk is het gewoon helemaal niet lekker. Dus ik dacht: weet je wat, ik ga gewoon lekker een keertje buiten rennen. Sindsdien ben ik eigenlijk verkocht.”

Saar Koningsberger is niet de enige. Het hardloopvirus grijpt om zich heen en lijkt niet te stoppen. Steeds meer mensen trekken de stoute (hardloop)schoenen aan en doen een poging. En raken dan verslaafd. “Ik dacht vroeger altijd dat hardlopen niets voor mij was, maar sinds ik dat eenmaal ben gaan doen, vind ik het echt super lekker”, vertelt Saar. “Elke keer als mijn vriendinnetje nu vraagt of ik mee ga naar de sportschool haak ik af, omdat ik veel liever naar buiten ga.”


Verstand op nul
Voor de presentatrice is het voldane gevoel na afloop van een run het allerlekkerst. Ook gebruikt ze haar hardlooprondjes om even haar hoofd leeg te maken. “Het is best moeilijk om gedurende de dag momentjes te vinden waarop je even aan helemaal niets denkt. Omdat ik best wel een piekeraar ben, ik kan over alles wel tien keer nadenken, is het heel lekker om dingen even van je af te laten glijden. Tijdens het rennen word ik gedwongen om alles even los te laten en mijn verstand op nul te zetten”, legt ze uit.

“Ik ren puur omdat ik het fijn vind, niet omdat het moet. Maar ik ben niet zo’n enorm fanatieke sporter hoor”, lacht Saar. “In de zomer vind ik het leuk om te wakeboarden en in de winter snowboard ik graag, maar ik sta echt niet drie, vier keer per week te beuken. Ik ben ook niet zo iemand die even 15 km loopt of traint voor een marathon. Ik vind het gewoon lekker om zo nu en dan even een half uurtje actief te zijn. Hardlopen is daar heel geschikt voor.”

Influencers
De presentatrice is pas kort geleden begonnen met rennen. Sportmerk Nike ontdekte dat en nam contact met haar op. “Nike heeft al een groep met zogeheten ‘influencers’, hardloopboegbeelden, en om die compleet te maken is het ook wel leuk om naast mensen die al heel lang en ver rennen ook beginnende hardlopers erbij te hebben. Dus ik denk dat ze daarom bij mij uitgekomen zijn.”

Nike lanceerde vorige week het project The Romance of Running. Vijf bekende Nederlanders, onder wie Saar Koningsberger, vertellen hun verhaal achter het hardlopen: inspiratie, life changing-ervaringen, hoe mooi het is om te rennen in de regen, door adembenemende omgevingen, over hun favoriete route, de fijnste spots en meer. Ook stippelden zij een persoonlijke hardlooproute uit langs hun favoriete spots in Amsterdam. Vrienden en pers werden uitgenodigd met hen mee te rennen.


Afgelopen donderdag was het voor Saar zover: zij showde haar fanbase de plekken in onze hoofdstad die voor haar belangrijk zijn. Zo’n dertig man rende fanatiek achter haar aan. “Het was echt te gek. De groep was enthousiast, iedereen had er veel zin in. De route was 5 km om mee te beginnen, maar uiteindelijk hebben we er gewoon een kilometer aan vastgeplakt. Het ging onwijs goed. Ik heb veel positieve reacties gekregen, dus ik was helemaal content.”

Leuk maken
Wat er dan precies zo romantisch is aan hardlopen? “Ik ben echt een tomaat en het zweet gutst aan alle kanten eruit. Heel romantisch word ik er dus niet van, haha. Maar heel veel mensen gaan rennen omdat ze iets te zwaar zijn of aan hun conditie willen werken. Het leuke aan rennen is echter dat het eigenlijk veel meer met je doet dan alleen het fysieke”, aldus Saar. “Natuurlijk is rennen ontzettend goed voor je, het is gewoon gezond om te sporten, maar mensen moeten daarnaast ook de ‘schoonheid’ ervan in gaan zien. Je kunt bijvoorbeeld routes uitstippelen langs de mooiste plekken, zoals ik ook heb gedaan door het centrum van Amsterdam. Je moet het voor jezelf leuk maken.”