Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 5 producten kan je tijdens het ontbijt maar beter overslaan

Deze 5 producten kan je tijdens het ontbijt maar beter overslaan

Deze 5 producten kan je tijdens het ontbijt maar beter overslaan

Het is de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. Het liefst ontbijten we iedere ochtend met lekkere verse croissantjes en een goeie kop koffie, maar hiermee start je de dag niet per se gezond. Welke ontbijtproducten zijn nou wel echt gezond? En welke kun je toch maar beter laten liggen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

1. Ontbijtgranen

Wie geen zin heeft in een uitgebreid ontbijt grijpt al snel naar de doos ontbijtgranen. Beetje melk of yoghurt erbij en voilà, je ontbijt is klaar. Maar je kunt deze maar voortaan beter in de kast laten staan. Vaak zitten er in de zoete ontbijtgranen enorm veel suikers en heel weinig vezels en eiwitten. Waarschijnlijk heb je ook vaak na een uur alweer honger.

Kies daarom eens voor havermout. Deze hebben veel betere voedingswaarden. Ze geven je langer het gevoel dat je goed vol zit en zijn ook nog eens goedkoper. Win-win dus! Wil je toch je ontbijtgranen niet gedag zeggen? Probeer dan eens een gezondere variant met minimaal 5 gram vezels en maximaal 10 gram suiker.

2. Groente shakes

Ieder healthy persoon heeft ze wel eens gedronken: de groenteshake. Hoezo staan deze dan op het lijstje? Gezonder dan dit gaat het niet worden, toch? Toch is het niet zo gezond als je denkt. Aan dit soort sapjes wordt enorm veel suiker toegevoegd, zodat het lekker smaakt en je ze blijft kopen. Maar vaak zitten er in deze sapjes geen eiwitten of gezonde vetten. Niet bepaald een gezond ontbijt dus. Ben je toch helemaal verzot op de sapjes? Kies er dan een met weinig suiker. Of combineer het met iets om toch aan je voedingsstoffen te komen. Je kunt de sapjes natuurlijk ook gewoon zelf maken, zonder suiker.

3. Yoghurt

Huh? Iedereen zegt toch juist dat een yoghurt ontbijtje super gezond is? Ja, maar dan moet je wel net de goede yoghurt hebben. Yoghurt met een smaakje bevat namelijk meestal net zoveel suikers als een koffiebroodje. Kies daarom altijd een yoghurt zonder smaak en ook zonder extra vet. Wil je toch graag een smaakje toevoegen aan de zure yoghurt? Probeer dan eens een klein beetje honing toe te voegen. Wel een klein beetje he? Niet gelijk een hele soeplepel.

4. Havermoutzakjes

Die havermoutzakjes kun je ook beter laten liggen. Het is inderdaad wel lekker snel klaar, maar gezond is het niet. In dit soort havermoutzakjes zitten ontzettend veel onnodige toevoegingen. Ook worden ze gemaakt met bewerkte havermoutvlokken. Deze bevatten ook minder vezels dan gewone havermout. Koop liever een onbewerkte variant. Dit scheelt je geld en een hoop suiker.

Lees ook
Snaai je graag? Hierbij een tip over ontbijt die je nog niet wist

5. Koffie

Dit zal voor de meeste niet als een grote shock komen, maar koffie kan je beter niet drinken bij je ontbijt. En het is zeker geen goede vervanger voor je ontbijt. Wie toch graag koffie drinkt, kan het nog het allerbeste combineren met een kleine snack. Bijvoorbeeld een appel of een halve boterham. Sla je ontbijt nooit over!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: MensHealth | Beeld: GettyImages