Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onmacht over de opvoeding van je kind

Onmacht over de opvoeding van je kind

Onmacht over de opvoeding van je kind

Sandra, 35: “Mijn dochter van bijna 8 is altijd al pittig geweest. Ze zoekt steeds meer onze grenzen op en of we nu boos worden, onze grenzen aangeven of niks doen, niets werkt.”

Daarnaast maakt ze meerdere keren ruzie met haar oudste broer van 10. Ze treitert hem graag. Als ik aan haar vraag waarom ze zo doet, zegt ze zich vaak boos te voelen maar weet niet waarom. We komen er maar niet achter wat ze ons spiegelt en wat we ermee moeten.

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Sandra.

Coach Tjarda
Over welke issues maakt jouw dochter ruzie met haar broer? Wat heeft er gespeeld bij haar geboorte? En hoe reageerde haar broer op haar als zusje? Dat ze kan zeggen dat ze boos is, is een goed teken. Ze weet wel waarom, maar kan niet bij de woorden komen. Dat zegt mijn gevoel. Zeker weten vind ik lastig, daarvoor zou ik graag met haar hierover willen praten. Dat ze zich in haar hoofd onmachtig voelt, lijkt mij duidelijk.

Hoe voelt u zich van binnen als ze haar boze bui heeft, en wat laat jij haar zien? Laat je haar zien wat er bij jou van binnen afspeelt of vermijd je dat? Hoe onzeker ben jij over haar ontwikkeling? Heb jij het idee dat ze zich onveilig voelt thuis, of op school, of bij vriendjes?

Plan
Het is voor mij lastig te zeggen wat ze u spiegelt. Ik ben van mening, en daarin deel ik jouw gevoel, dat ze je iets duidelijk wil maken. Dus ja, ze spiegelt je. De volgende stap zou zijn om hulp te vragen van een professional. Deze kan je helpen om antwoord te vinden op alle vragen.