Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze ongezonde gewoontes heb je misschien ontwikkeld tijdens quarantaine

Déze ongezonde gewoontes heb je misschien ontwikkeld tijdens quarantaine

Déze ongezonde gewoontes heb je misschien ontwikkeld tijdens quarantaine

De coronacrisis heeft er misschien voor gezorgd dat je een hoop nieuwe hobby’s hebt ontdekt. Hartstikke prima natuurlijk, al is het ook best als je dat juíst niet hebt gedaan. Heel wat goede nieuwe patronen zijn wellicht ontstaan, maar stiekem zijn er waarschijnlijk ook wel wat ongezonde gewoontes doorheen geslopen. 

Quarantaine

Het thuiswerken is voor de één een geschenk en voor de ander juist de hel op aarde. Hoe je het ook ervaart, de grens tussen werk en privé vervaagt maar wat gemakkelijk. Nog even je laptop pakken om die mail te beantwoorden in de avond, geen directe scheiding binnen je leefomgeving: het kan ervoor zorgen dat je meer werkt dan nodig. Dit overwerken is natuurlijk niet de bedoeling en daarom is het van belang dat je ook écht afsluit wanneer je klaar bent.

Ongezonde gewoontes

Ook kun je een lichte socialmediaverslaving hebben ‘opgelopen’. Je wilt toch weten wat er gaande is in de wereld en in contact blijven met anderen. Toch is het belangrijk om ook genoeg tijd los van je scherm door te brengen. Ga even lekker wandelen, creëer thuis een mini-spa en laat je online leven een tijdje los. Daarnaast kan het zijn dat giftige relaties júíst meer energie van je vragen deze periode. Stel hierin duidelijke grenzen en laat mensen ook los wanneer nodig.

Lees ook
Minder productief thuiswerken: deze gewoontes gooien roet in het eten

Don’t change

Als een nieuw mens uit deze quarantaine komen, is helemaal niet nodig. Ja, je kunt heus wat oude bezigheden weer oppakken, maar het hoeft echt niet new time, new me te worden. Geniet ook van lekker even niks doen (want ja, ook dáár heb je nu alle tijd voor) en leg jezelf niet te veel druk op.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock