Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek wijst uit: kinderen krijgen intelligentie van hun moeder

Onderzoek wijst uit: kinderen krijgen intelligentie van hun moeder

Onderzoek wijst uit: kinderen krijgen intelligentie van hun moeder

Soms kun je vol verbazing naar de wijze uitspraken van je kind luisteren. Maar juist jij bent er als moeder verantwoordelijk voor! Recent onderzoek wijst uit dat kinderen hun intelligentie van hun moeder krijgen. 

Lees ook: Onderzoek wijst uit: een strandvakantie is hartstikke gezond!

Daar waar voorheen werd gedacht dat de intelligentie een combinatie van de genen van de moeder en de vader was, schrijft dit nieuwe onderzoek iets heel anders. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Psychology spot en meldt dat intelligentie enkel en alleen gebaseerd is op de genen van de moeder.

Hoe dat komt? De genen die voor intelligentie zorgen, vind je in chromosoom X. Vrouwen hebben twee X-chromosomen, waardoor de kans dus twee keer zo groot is dat je kind z’n wijsheid van jou heeft.

Zelfs als paps een aantal intelligentie-genen heeft overgedragen aan z’n kind, hebben die nog altijd geen impact op de intelligentie van het kind. Dat komt omdat ze alleen werken wanneer ze zijn overgedragen door de moeder.

De onderzoeker van deze studie legt uit: ‘If that same gene is inherited from the father, it is deactivated. Obviously, other genes work the opposite, are activated only if they come from the father.’

Benieuwd naar het gehele onderzoek? Je kunt het hier teruglezen.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!