Onderzoek: vrouwen met een strenge moeder zijn succesvoller Beeld
Onderzoek: vrouwen met een strenge moeder zijn succesvoller

Onderzoek: vrouwen met een strenge moeder zijn succesvoller

We geven toe: we waren het echt niet altijd eens met onze moeders. Maar uit onderzoek blijkt nu dat een strenge moeder best wat credits verdient. Het zou later namelijk succesvollere dochters opleveren.

We hebben het allemaal meegemaakt: je mocht niet in je eentje naar dat feest fietsen (best logisch), die eigen gsm kreeg je niet ondanks jouw argument dat ie-der-een er al een had (niet waar) en dat rokje was écht te bloot (ze had gelijk). Maar wie zich nog herinnert dat je als tiener je moeder vervloekte omdat ze zo streng was, mag zich nu in de handen wrijven. Die strengheid heeft er namelijk voor gezorgd dat je nu succesvoller in het leven staat.

Bedankt, mam

Recent onderzoek aan de universiteit van Essex heeft uitgewezen dat dochters van strenge moeders zakelijk gezien succesvoller zijn dan vrouwen die een vrijere opvoeding genoten. De onderzoekers bestudeerden zes jaar lang de vooruitgang van 15.500 meisjes tussen de dertien en veertien jaar oud. Hun conclusie: een strenge opvoeding zou ervoor zorgen dat vrouwen vaker doorstuderen en een betere baan vinden. Ook zouden deze vrouwen minder vaak zwanger worden op jonge leeftijd. Of de zakelijk succesvolle vrouwen ook gelukkiger waren dan de 'vrijere' vrouwen, is overigens niet onderzocht.

Lees ook:

Laura Massoels

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden