Onderzoek: bijna niets werkt zó goed tegen menstruatiepijn als een orgasme Beeld Getty Images
Onderzoek: bijna niets werkt zó goed tegen menstruatiepijn als een orgasmeBeeld Getty Images

Onderzoek: bijna niets werkt zó goed tegen menstruatiepijn als een orgasme

Het feest dat vrouw zijn is, confronteert 80% van de vruchtbare vrouwen maandelijks met ellendige menstruatiekrampen. De een komt er oké vanaf met wat lichte krampen terwijl de ander soms dagen gevloerd is door de pijn. Er is echter één ding dat de pijn aanzienlijk vermindert: een orgasme.

Met ibuprofen, warme kruiken en koppen thee moeten vrouwen hun menstruatie maar zien uit te zingen. Maar nu blijkt dat een andere vorm van eh, zingen minstens zo effectief is tegen de pijn. In een onderzoek dat de wetenschappers lollig omdoopten tot 'Menstrubation' blijkt dat masturberen de krampen kan verlichten. Dat ontdekten ze na een onderzoek van drie maanden waarin de vrouwen een Womanizer kregen (het speeltje, niet een man) om zichzelf mee te vermaken.

Tijdens die drie maanden hielden de vrouwen bij in welke mate ze menstruatiepijn voelden. Daaruit blijkt dat een whopping 90%van de vrouwen masturbatie zou aanraden als pijnstiller.

CBD-olie en sport

Op de vraag wat beter werkt, een pijnstiller of masturbatie, zijn de cijfers ongeveer gelijk. Van de vrouwen kiest 43% voor medicatie en 42% voor een orgasme. De overige 15% kiest voor een mix van beide, samen met CBD-olie, slaap en sport. Terwijl de deelnemers hun menstruatiepijn op een schaal van 1-10 gemiddeld een 6,7 daalde dat cijfer na het onderzoek tot een 5,4.

Niet alleen de intensiteit, maar ook de frequentie van de krampen nam af. Zelfs in de controlemaand, waarin de vrouwen weer overstapten op de pijnbestrijding die ze voor het onderzoek namen, werkten de positieve effecten van een orgasme nog door. Een orgasme verlicht dus niet alleen direct de pijn, maar ook op de lange termijn.

Bloedtoevoer

Waaróm een orgasme dan zo goed werkt, is niet helemaal duidelijk. Het heeft waarschijnlijk iets te maken met de verhoogde bloedtoevoer richting de bekkenbodem- ook sporten en bewegen is immers een goede manier om de krampen te verminderen. Daarnaast komen er door een orgasme endorfines vrij die je een gelukzalig gevoel geven. Ook is er een psychologisch effect: door te masturberen, voelt het alsof je de controle over je lichaam terugpakt.

De volgende keer dat je voorover geklapt van de buikpijn ligt, weet je wat je te doen staat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Menstrubation.com | Beeld: Getty

Flair RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden