Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Omarm je hangborsten: blogger roept op foto’s te posten van je saggy boobs

Omarm je hangborsten: blogger roept op foto’s te posten van je saggy boobs

Omarm je hangborsten: blogger roept op foto’s te posten van je saggy boobs

Rond, klein, pront of hangend: de ene borst is de andere niet. Toch moeten we ze allemaal omarmen, zo vindt de Britse blogger Chidera Eggerue.

Chidera (23) was in de pubertijd onzeker over haar voorgevel. In tegenstelling tot de pronte borsten van de modellen waarmee ze geconfronteerd werd, hingen die van haar er maar slapjes bij. In beha’s zagen haar boobs er nooit uit ‘zoals op het plaatje’. Reden genoeg om onder het mes te willen, alleen had ze daar als tiener het geld niet voor.

Vreemdeling

Op 19-jarige leeftijd was Chidera zo klaar het met het gevoel een ‘vreemdeling in haar eigen lichaam’ te zijn, dat ze besloot haar lichaam te accepteren zoals het is. Sinds juli 2017 deelt ze foto’s van zichzelf zonder beha op social media met de hashtag #saggyboobsmatter. Ze roept anderen op hetzelfde te doen, zodat vrouwen met hangborsten zichzelf geen ‘aliens’ meer hoeven te voelen.

Wandelende vagina’s

De reacties die Chidera krijgt, zijn gemengd. Sommigen zien de hashtag als één grote grap of adviseren haar om de volgende keer maar weer een beha aan te trekken. ‘De meeste reacties waren vreselijk en teleurstellend, maar ik heb geleerd ze niet persoonlijk op te vatten. Sommige mannen zien vrouwen als wandelende vagina’s. Alsof we alleen dienen om te plezieren,’ vertelt ze aan Buzzfeed.

Borstvoeding

Gelukkig zijn er ook veel positieve comments en heeft ze het gevoel dat de acceptatie stukje bij beetje toeneemt. ‘Ik heb reacties gekregen van borstvoedende moeders die vertelden dat deze beweging ze heeft geholpen in de periode na de bevalling. Dat is belangrijk voor me. Mensen die hatelijke reacties sturen, zijn klaarblijkelijk vergeten dat een groot deel van hen zijn gevoed door hangborsten.’

Grundkurs i gravitation på bloggen. #gravity

Een bericht gedeeld door Alexandra Rejsmar (@alexandrarejsmar) op 11 Feb 2018 om 5:26 (PST)


Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Buzzfeed | Beeld Instagram

[RECENT_POSTS]