Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Om deze redenen zou je moeten beginnen met boksen

Om deze redenen zou je moeten beginnen met boksen

Om deze redenen zou je moeten beginnen met boksen

Bij boksen denk je misschien gelijk aan een agressieve vechtsport waar je als vrouw een gebroken neus of een blauw oog aan over kunt houden. Maar niets is minder waar! Ook al staat boksen oorspronkelijk bekend als een echte mannensport, zijn het niet alleen de gespierde mannen als Rico en Badr, maar óók de vrouwen die zich (vooral de laatste jaren) niet laten kennen en hun hand niet omdraaien voor een boks partijtje. En dat is niet zo gek, want boksen is namelijk veel meer dan een gevecht alleen. Daarom hebben we zes redenen voor je op een rijtje gezet waarom je je bokshandschoenen maar eens aan moet doen en het minstens één keer te proberen. 

1. Boksen is goed voor je figuur

Ja dames, deze vechtsport is zó goed voor je lichaam! Kijk bijvoorbeeld eens naar de moordlijven van de Victoria’s Secret ‘Angels’, ook zij zijn regelmatig in de boksschool te vinden. Het springen, slaan met je vuisten en het geven van stoten op zakken is ideaal om je spieren in je armen en benen enorm te versterken; boksen is daarom ook een cardio- en krachttraining in één. Hallo strak lichaam!

2. Je verbrandt veel calorieën

Boksen is het perfecte voorbeeld van een ‘High Intensity Interval Training’, dit houdt in dat je zeer intensief sporten steeds afwisselt met actieve rustperiodes. Yes, dat deze activiteit behoorlijk intensief is, kunnen we dus wel stellen. Tijdens een sessie van 45 minuten verbrand je zo ongeveer tussen de 600 en 800 calorieën, dit is dus behoorlijk wat ten opzichte van de 350 calorieën die je verbrand bij een fitness-sessie.

3. Het gaat stress tegen

Hoe lekker is het om je na een stressvolle dag eens helemaal uit te leven tijdens een bokstraining? Tijdens het boksen focus je je op iets anders dan hetgeen waar je je zorgen om maakt of gestrest over bent; je laat je problemen dus los. Daarnaast komen er bij deze sport ook veel endorfines vrij, hierdoor voel je je achteraf veel vrolijker. Klinkt goed, toch?!

4. Je geeft een boost aan je zelfvertrouwen

Door deze vechtsport zul jij je veel zekerder gaan voelen. Dit omdat je blijft oefenen met gevechtssituaties, je weet wat je grenzen zijn en waartoe je lichaam in staat is. Verder krijg je ook meer controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen, áls er iets gebeurt. Je zelfvertrouwen krijgt een boost en dat zul je ook gaan uitstralen, zo ga je bijvoorbeeld meer rechtop lopen.

5. Het zorgt voor enorm veel energie

Heb jij het na een lange dag werken hélemaal gehad en plof je het liefst op de bank neer, om er vervolgens de hele avond niet meer van af te komen? I feel you, maar geloof me: ook hiervoor is een lesje boksen de perfecte oplossing. Doordat je tot het uiterste wordt gedreven, wordt je lichaam maximaal uitgedaagd. Hierdoor wordt je bloedsomloop gestimuleerd en gaat er meer zuurstof naar je hersenen, wat weer zorgt voor meer concentratie. Dus ligt er nog wat werk op je te wachten? No prob, na een uurtje rammen op een bokszak ben je een stuk productiever!

6. Goed voor je sociale vaardigheden

Tijdens een boksles worden veel oefeningen gezamenlijk gedaan waarbij je als het ware gedwongen wordt om samen met anderen aan nieuwe technieken en vaardigheden te werken. Dit zorgt ervoor dat je ook in het dagelijks leven eerder op nieuwe mensen af durft te stappen. Dus wil je hieraan werken? Dan ben je bij een boksschool aan het juiste adres! En natuurlijk zie je genoeg leuke inspiratie voor een nieuwe sportbroek of boksschoenen.

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash