Even offline: dankzij deze tips leg je je telefoon makkelijker aan de kant Beeld iStock
Even offline: dankzij deze tips leg je je telefoon makkelijker aan de kantBeeld iStock

Offline is the new luxury: dankzij deze tips leg je je telefoon makkelijker aan de kant

Zodra je een notificatie krijgt van je schermtijd (die heb je toch wel aan staan hè?), schrik je toch elke keer weer. Zit je echt zoveel op je mobiel? Je neemt je voor te minderen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze tips leg je je telefoon makkelijker aan de kant.

Het is Nationale Offline Dag, zó lukt het je om ook echt even offline te gaan.

Telefoon aan de kant

Je hebt vast wel wat dagelijkse klusjes die moeten gebeuren. Denk aan de hond uitlaten of boodschappen doen. Maar hoe snel grijp je hierbij alweer naar je telefoon? Juist, elk rustmoment vul je op met digitaal contact of scrollen door social media. Allereerst is het van belang om tijdens deze activiteiten ook eens écht in het moment te zijn. Ja, het kan.

Digiminderen

Waardoor je natuurlijk veel vaker naar je mobiel grijpt dan nodig, zijn pushnotificaties. Je kunt ze dan ook beter helemaal uitzetten. Een tijdslimiet voor jezelf stellen werkt hierbij ook goed. Stel je zegt dat je vanaf negen uur ’s avonds niet meer op je telefoon mag, leg ‘m dan ook echt aan de kant en laat vrienden weten dat je pas de volgende ochtend reageert. Niet alleen geeft het een hoop rust, ook zul je een stuk beter tukken door niet meer voor het slapen naar blauw licht te staren.

Lekker lezen

In plaats van je mobiel te pakken, kun je die tijd ook benutten door een boek te lezen. Voor de een kost het lezen van een boek geen enkele moeite, voor de ander is het een hele uitdaging. Even alles helemaal vergeten? Leg je telefoon dan helemaal weg tijdens die work-out. Zo is het alleen jij, de gewichten en een hoop zweet.

Heb jij last van zilvervisjes?

Niet langer meer na dit trucje

Ouderwetse wekker

Je wordt wakker, zet je wekker uit en checkt meteen je berichten op je telefoon nu je ‘m toch al vast hebt. Herkenbaar? Voor ons in ieder geval wel. Koop daarom gewoon een ouderwetse wekker die je uit moet drukken (of slaan). Zo kun je rustig ontwaken, zonder meteen allerlei prikkels binnen te krijgen.

You can do it!

Bron: VIVA.nl, Redactie Flair

Lisa HoogmoetiStock

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden