Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Oei! Door stress kom je blijkbaar echt aan!

Oei! Door stress kom je blijkbaar echt aan!

Oei! Door stress kom je blijkbaar echt aan!

Ken je dat: je hebt een drukke periode achter de rug en ondanks al je heen en weer geren ben je ook nog eens een paar kilo aangekomen. Hoe komt dat toch? Is stress de boosdoener of speelt er hier iets anders?

Blijkbaar kom je echt makkelijker aan als je veel stress hebt. Je lichaam maakt namelijk het stresshormoon cortisol aan als je onder druk staat en dit hormoon zorgt voor een verhoogde eetlust. Grote kans dus dat jij ongemerkt meer eet als je stress hebt en aan het einde van een stressvolle periode dus opeens een paar kilo er bij hebt.

Daarnaast heb je als je veel stress hebt waarschijnlijk wel andere dingen aan je hoofd dan gezond eten. Grote kans dus dat je net wat vaker naar koekjes en pizza grijpt in plaats van naar een gezonde appel en een maaltijd met veel groentes. Een extra bonus van dit vette en suikerrijke eten is dat ons lichaam daarna tijdelijk minder cortisol aanmaakt en je dus even een vermindering van stress ervaart. Hallo comfortfood!

Probeer hier dus alert op als je stress hebt en pas op dat je niet in een negatieve spiraal terecht komt waarin je je stress letterlijk weg eet. Want op de lange termijn helpt comfort food nou eenmaal niet om de echte oorzaak van je stress aan te pakken. Het maakt je zelfs alleen maar ongelukkiger zodra je merkt dat je, naast alle andere dingen die je al aan je hoofd had, nou ook nog eens de stad in moet voor een nieuwe spijkerbroek om dat je favoriete jeans opeens een maat te klein is.

Lees ook:

5 tips voor een stressvrije slaapkamer

Bye stress: zó zorg je dat je mailbox nooit meer overloopt!

Flair Fit en Gezond Challenge 2017: wat voor lichaam heb jij?

Bron: vrouw.nl