Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ochtendhumeur? Van déze etenswaren word je weer blij!

Ochtendhumeur? Van déze etenswaren word je weer blij!

Ochtendhumeur? Van déze etenswaren word je weer blij!

Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt en lijkt letterlijk álles tegen te zitten deze ochtend? Too bad! Maar je kunt die donkere gedachten in een handomdraai omzetten tot blije gevoelens, en wel door een aantal etenswaren te nuttigen. Spoiler: ze zijn nog lekker ook!

Helaas komen we niet op de proppen met een waslijst aan snoep, koek en taart, al worden we daar op z’n tijd natuurlijk ook ontzettend blij van. Maar voor nu delen we drie gezonde etenswaren, die je niet alleen voorzien van happy feeling, maar ook nog eens meerdere  gezondheidsvoordelen hebben. Glowy skin? Check! Energie? Check! Happy vibes? Check!

Walnoten

Walnoten bevatten een het stofje serotonine. En van dat stofje word je dus blij! Volgens voedingsdeskundige Peter Pribis zou dit komen door de verschillende voedingsstoffen die in walnoten zitten, zoals vitamine E, folaat en polyfenolen. De noten bevatten daarnaast ook veel gezonde vetten. Een handje walnoten per dag is dus zéker aan te raden!

Avocado

Naast super lekker (Op toast! In salades! Met nachochips!) is avocado ontzetttend gezond. De vrucht bárst van de gezonde vetten en is dus ook nog eens een ware mood booster. Er zitten heel veel omega-3 vetten in de avocado, en die vetten zouden stemmingswisselingen tegen gaan. Kom maar door met die avocado toast!

Koffie

We worden sowieso al ontzettend blij van ons kopje koffie in de ochtend, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wetenschappelijk onderzoek van Harvard School of Public Health heeft deze happy feelings na de koffie nog eens onderstreept. Want uit hun onderzoek is gebleken dat het risico op depressies verminderd wordt door het drinken van koffie! Nog een bakkie?

Lees ook: