sporten  Beeld Getty Images
sportenBeeld Getty Images

Nice to know: sporten met een kater, wel of niet doen?

Hmpf… Was het in de avond íets te gezellig en ben je ‘s ochtends wakker geworden met een flinke kater? De hele dag in bed liggen met een zak chips klinkt erg aantrekkelijk, echter kiezen sommigen ervoor hun kater te verdrijven met gezond voedsel en een sportsessie. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Alcohol eruit zweten

Door de alcohol eruit te zweten zou je je direct stukken beter voelen. Toch? Misschien voel je je na een sportsessie inderdaad wel beter, maar of het goed is voor je lichaam, is een tweede. Je lichaam heeft het met een kater al zwaar te verduren, een work-out zou alleen maar meer belasting geven.

Daarnaast is je lichaam al onttrokken van het vocht door de alcohol en om te sporten heb je juist vocht nodig. Dat klinkt inderdaad niet als een erg goede combi...

Sporten met een kater

De volkswijsheid dat je door te zweten sneller van je kater verlost zult zijn, klopt volgens dokter Jordan D. Metzl juist als een bus. “Het is een erg goed idee om te sporten na een avondje uit, zodat de giftige stoffen van alcohol toch enigszins sneller uit je lichaam verdwijnen. Wel moet je oppassen voor dehydratatie, want alcohol is een vochtafdrijvende stof. Drink dus genoeg water voor je jezelf naar de sportschool begeeft”, vertelt hij in HLN.

Lichte training

Wil je graag gaan trainen? Kies dan voor een lichte training, een zware work-out zal de symptomen van je kater alleen maar verergeren. Ook ontbijten kun je beter niet te zwaar doen. Kies bijvoorbeeld voor een banaan door je yoghurt. Bananen zijn rijk aan potassium, en dat zou goed helpen je kater te bestrijden.

Daarnaast is het volgens Metzl slim om in de buitenlucht te gaan sporten. De alcohol die je uit je lichaam zweet zou nog weleens gepaard kunnen gaan met een niet zo frisse lichaamsgeur…

Bron: HLN

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden