Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Netjes afscheid nemen

Netjes afscheid nemen

Netjes afscheid nemen

Hoe neem je netjes afscheid van je huidige baan als je van plan bent om naar een nieuw project te switchen?

Na tien jaar gewerkt te hebben voor hetzelfde bedrijf wil je wel eens wat anders. Je besluit daarom om voor jezelf te beginnen of bij een ander bedrijf aan de slag te gaan. Wist je dat de manier waarop je ontslag neemt bij je oude baan veel invloed heeft op de rest van je carrière?

Afraffelen
Een grote fout van de meeste werknemers is als je, dromend van je nieuwe baan, je oude afraffelt.

Omdat je misschien geen zin meer hebt in je oude werk, doe je in de laatste weken voor je ontslag minder hard je best om je werk af te krijgen. Hierdoor kun je in deze laatste periode je hele goede reputatie om zeep helpen.

Relatie
Eigenlijk kun je het nemen van ontslag vergelijken met het beëindigen van je relatie. Veel mensen zullen het jammer vinden dat je weggaat en verdrietig zijn, sommigen zullen zelfs boos worden of jaloers op je zijn als ze horen wat voor nieuwe baan je hebt.

Probeer er daarom dus niet vandoor te gaan met een “nou dat was ‘em dan! Doeg!”, maar neem ook echt de tijd om afscheid van je collega’s te nemen. Neem bijvoorbeeld op de laatste dag een taart mee naar kantoor.

Netwerken
Het belangrijkste van ontslag nemen is dat je je netwerken behoudt. Je kunt namelijk het meeste bereiken door de “via-via” route. Als je geen goed afscheid hebt genomen van je netwerken in je oude baan, zul je dit merken in je nieuwe baan.

Houd de belangrijkste netwerken dus te vriend, ook nadat je bent vertrokken, door bijvoorbeeld af en toe wat van je te laten horen.

Bron: intermediair.nl