Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nederlandse vrouw poetst wc voor bezoek

Nederlandse vrouw poetst wc voor bezoek

Nederlandse vrouw poetst wc voor bezoek

Uit onze grote Hoe houd jij huis enquête onder 1428 bezoeksters blijkt dat 40% van de vrouwen hun wc poetst als ze bezoek verwachten.

Andere plekken in huis die dan een extra schrobbeurt krijgen zijn de woonkamer en de keuken. Sommige vrouwen voelen zich verplicht om ‘alle plekken waar het bezoek zou kunnen komen’ uitgebreid schoon te maken.

Onverwacht bezoek afwimpelen
En hoe gaat het dan als er onverwacht bezoek voor de deur staat? 30% geeft aan daar geen probleem mee te hebben, aangezien hun huis altijd spic & span is. De overige 70%, van wie het huis wellicht wat rommelig of een puinhoop is, verontschuldigt zich voor de rommel, probeert snel nog wat op te ruimen, of wimpelt het bezoek af.

Huishouden uitbesteden
Onze lezeressen blijken niet alleen hieruit een fanatieke huishoudsters te zijn. Slechts 13% besteedt haar huishouden uit, met als belangrijkste reden dat ze in haar (schaarse) vrije tijd niet bezig wilt zijn met huishoudelijke klussen. Wie mag het werk dan doen? 57% betaalt een werkster hiervoor en 11% laat haar moeder de boel schoon soppen. De overige 87% doet het helemaal zelf en een derde hiervan is daar wekelijks meer dan 6 uur mee bezig. De meest genoemde redenen om het zelf te doen zijn: Dat het aardig wat geld kost om het schoonmaken uit te besteden (50%), ik geen vreemd persoon in mijn huis wil (19%) en het een zwaktebod is als je niet eens meer zelf je huis kunt schoonmaken (9%).

Andere redenen om het zelf te doen zijn:
– Ik doe het zelf beter en grondiger
– Ik ben nog op zoek naar een goede schoonmaakster
– Anders heb ik niks te doen
– Het is een goede vorm van bewegen als je wat ouder wordt
– Ik doe het graag zelf.

Wat vindt de Nederlandse vrouw het leukste, vervelendste en vieste klusje?
Met stip op 1 als leukste klusje staat koken (31%): ‘als de kinderen zitten te smullen, kan ik daar zo van genieten’, gevolgd door boodschappen doen (19%): ‘daar neem ik dan lekker de tijd voor’ en de was doen (15%): ‘het apparaat doet het werk’. Het vervelendste klusje is strijken (24%), gevolgd door de badkamer schoonmaken (19%) en de ramen lappen (13%).

Dankbaar klusje
Als er gevraagd wordt naar het meest dankbare klusje, staat koken hier ook bovenaan, gevolgd door stofzuigen en ramen lappen.

Spinnen, ramen en spugen
Er zijn eigenlijk geen huishoudelijke taken die onze lezeressen niet op zich nemen. Een kleine minderheid geeft aan nooit spinnen te verwijderen of de ramen buiten boven te lappen, omdat dat simpelweg te gevaarlijk is. Maar hoewel onze lezeres gruwt van klusjes als het doucheputje schoonmaken, spuug van manlief, kinderen en huisdieren opruimen en etensresten uit het filter van de afwasmachine te halen, zet ze haar tanden op elkaar en doet ze het toch. Want: Wie doet het anders?

Andere opvallende uitslagen zijn:
– 38% verschoont elke week haar bed
– 63% zeemt haar ramen regelmatig, maar minder vaak dan 1x per maand
– 28% zou durven te eten van haar wcbril
– 46% maakt 1x per maand de ijskast schoon
– Ook 46% droogt de deuren / muren van haar douche af na gebruik
– 44% maakt ruzie met haar partner over het huishouden.

Voldoening
Op de hamvraag: Haal je voldoening uit het doen van het huishouden? Antwoordt 61% met een volmondig ‘Ja!’.

Dank je!
We willen iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen. En de winnares van de Philips robotstofzuiger krijgt binnenkort bericht!