Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nederlander te preuts voor sauna?

Nederlander te preuts voor sauna?

Nederlander te preuts voor sauna?

Ga jij wel eens naar de sauna?

We zijn steeds meer in de sauna te vinden. Bijna elke sportschool heeft er één en er zijn steeds meer mensen die er eentje in de tuin of op zolder hebben gebouwd. Relaxen en ontspannen is dé nieuwe trend.

Niet naakt
Maar, nieuwe trend of niet, niet iedereen gaat graag naar de sauna. Zoover vroeg haar bezoekers waarom ze juist niet naar de sauna gaan. Het blijkt dat 41% niet naar de sauna gaat omdat ze zich niet naakt willen vertonen in de buurt van anderen. Voor 13% is de hitte een reden en 4% vindt een sauna te duur.

Voordelen
Maar de sauna wint toch aan populariteit: 34% geeft aan wel eens een bezoekje te brengen aan een sauna. Dat is ook niet zo vreemd, want een sauna kent vele voordelen. Zo voel je je geestelijk fit en vol energie, maar ook ontspannen. Daarnaast stimuleert het gebruik van de sauna de productie van het hormoon Cortisol, wat de vetstofwisseling op gang brengt. En zo zijn er nog vele andere voordelen op te noemen.

Huidveroudering
Maar de belangrijkste reden om naar een sauna te gaan, is omdat het goed is voor de huid. Je traint de huid, de poriën worden grondig gereinigd én het gaat de veroudering van jouw huid tegen. Opeens klinkt een bezoekje aan de sauna toch niet als zo’n heel slecht idee… Gelukkig er is badpakkendag.