Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Leuk en handig feitje: ‘Nagels zeggen veel over je gezondheid’

Leuk en handig feitje: ‘Nagels zeggen veel over je gezondheid’

Leuk en handig feitje: ‘Nagels zeggen veel over je gezondheid’

Stop met wat je aan het doen bent en check even je nagels. Je eigen lichaam kan je natuurlijk het beste vertrouwen en geeft aan wanneer er iets aan de hand is of juist kern gezond is, dus ook je nagels. Wij hebben voor je op een rijtje gezet, welke nagels gezond zijn en welke niet. Alleen hebben we het in dit geval wel over je echte nagels en niet de neppen. 

Gele of verkleurde nagels

Gele nagels kunnen twee betekenissen hebben. Lak jij je nagels vaak in een donkere kleur? Geen zorgen, dan komt het door de nagellak. Wel verstandig om dan je nagels even een break van de lak te geven. Draag je nou nooit nagellak? Dan is er waarschijnlijk sprake van een infectie.

Witte vlekken

Heb je niet zo lang geleden je vinger ergens tegen aangestoten of zat je ergens tussen? Waarschijnlijk was je dat alweer vergeten, maar je nagels niet. Het kan zijn dat er daarom witte vlekken op je nagels zitten. Daar is niks ernstigs aan, maar dat verklaart dus de witte vlekjes.

Lees ook
Dan maar zelf doen: zo verzorg én verwijder je zelf je gellak-nagels

Verticale ribbels

Zitten er verticale ribbels op je nagels? Dan is dat wat ernstiger dan de witte vlekjes. Je hoeft niet meteen te schrikken, maar het is wel belangrijk dat je daar goed op let. Dit betekend namelijk dat je begint uit te drogen. Iets meer gehydrateerd blijven dan en goed water blijven drinken!

Zwakke en dunne nagels

Mensen die weinig of helemaal geen zuivel drinken, zullen dit vast herkennen. Met een tekort aan calcium krijg je zwakke of dunne nagels. Houd je niet van melk of ben je allergisch? Probeer dan spinazie te eten, want daar zit ook veel calcium in. Er bestaan tegenwoordig ook speciale pillen voor, maar van moedernatuur eten blijft het beste.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: vriendin | beeld: GettyImages