Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb je ook vaak last van nachtmerries? Zet je verwarming dan een standje lager

Heb je ook vaak last van nachtmerries? Zet je verwarming dan een standje lager

Heb je ook vaak last van nachtmerries? Zet je verwarming dan een standje lager

Heb je ook vaak last van nachtmerries? Misschien heb je dan wel de verwarming in de slaapkamers te hoog aan staan. Onderzoekers hebben nu namelijk een link gelegd tussen nachtmerries en een te hoge temperatuur in de slaapkamer.

Nachtmerries

Onlangs hebben slaapexperts laten weten dat het soms best goed kan zijn om een nachtmerrie te hebben. Want deze enge dromen zorgen er namelijk voor dat je stress uit het dagelijks leven achter je kunt laten. Maar dat zal je vast niet zo ervaren als je regelmatig wakker schrikt uit een enge droom. En hoewel zulke enge dromen meestal dus worden veroorzaakt door stress, kan ook de temperatuur in je slaapkamer invloed hebben op je dromen. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt van slapen in een te warme kamer je nachtrust flink kan verstoren. En dit resulteert vervolgens weer in enge dromen.

Temperatuur in de slaapkamer

Wat is dan wel een goede temperatuur voor in de slaapkamer? De ideale temperatuur is volgens de onderzoekers tussen de 16 en 18 graden Celsius. Als je deze temperatuur in je slaapkamer aanhoudt zorgt het er namelijk voor dat je 1 graden eigen lichaamstemperatuur verliest. En dit is volgens meerdere onderzoeken hét geheim voor een goede nachtrust en automatisch dus ook fijne dromen.

Lees ook
Heb jij rare seksdromen? Wij ontcijferen ze speciaal voor jou

Koelere slaapkamer

Heb je sowieso de verwarming altijd al omlaag staan als je naar bed gaat, maar heb je nog steeds last van enge dromen? Dan zijn er nog andere tips waarmee je je lichaamstemperatuur kunt laten dalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het materiaal van je dekbed. Katoen of zijde ademen namelijk wel goed en zijn daardoor dus ook al een stuk koeler dan synthetische stoffen. Hetzelfde geldt voor je pyjama. Heb ja na al deze tips nog steeds last van nachtmerries? Dan zal waarschijnlijk toch stress de oorzaak zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages