Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Na een lange tijd weer beginnen met sporten? Deze tips helpen je op weg

Na een lange tijd weer beginnen met sporten? Deze tips helpen je op weg

Na een lange tijd weer beginnen met sporten? Deze tips helpen je op weg

Is sporten je goede voornemen, maar heb je al drie jaar geen stap meer gezet in de sportschool? Ben je liever lui dan moe of heb je gewoon een hekel aan sporten? Met deze tips krijg je die extra beweging wél voor elkaar.

Happy feeling

Sporten is veel meer dan afvallen, dus houd deze begrippen goed gescheiden. Van bewegen krijg je namelijk meer energie, je slaapt lekkerder en je zit veel lekkerder in je vel. Je wordt er simpelweg gelukkiger van. Als je dus geen zin hebt om te sporten, denk dan aan het goede gevoel je krijgt als je klaar bent. Dit gevoel van voldoening en euforie houd je nog lang vast na het sporten. Ook je energielevel en concentratievermogen springen omhoog na je work-out. Snel aan de slag dus!

Niet bang zijn voor de sportschool

De angst voor de mening van andere mensen in de sportschool houdt veel mensen thuis. Laat je hier niet door leiden! Hoewel jij misschien heel erg bezig bent met hoe anderen naar jou kijken, zijn zij waarschijnlijk veel te druk met zichzelf bezig. Om te voorkomen dat je een apparaat verkeerd gebruikt of als je niet weet hoe je moet beginnen, kun je om hulp vragen aan een sportinstructeur. Daar zijn ze immers voor bedoeld.

Maak een paar selfies

Houd je vooruitgang bij door middel van foto’s en eventueel een dagboek. Dit is de ultieme motivatie om je voornemen vol te houden. Zeker als je veel positieve resultaten boekt, zul je gemotiveerd zijn om door te zetten. Zie je na een aantal weken nog geen verschil? Probeer dan eens een andere workout.

Sporten op vaste tijden

Plan vaste ochtenden of avonden in om te sporten. Je kunt hierdoor namelijk minder snel excuses bedenken om niet te gaan. Ook helpt het je om bij te houden wanneer je bent gegaan. Door van sporten een gewoonte te maken en het in te plannen in je wekelijkse kalender, heb je meer kans om het vol te houden.

Zoek een maatje

Een sportmaartje kan ook helpen. Zoek iemand met dezelfde doelen en motiveer elkaar om het vol te houden. Het werkt niet alleen omdat je vaker zult sporten, je zult er op deze manier ook veel meer plezier in krijgen.

Hoe houd jij het sporten vol?

Bron: RealSimple

Lees ook: