Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Muziek om op te sporten

Muziek om op te sporten

Muziek om op te sporten

Werk jezelf extra in het zweet met de juiste muziek om op te sporten. Muziek kan je sportprestaties namelijk een flinke boost geven! Flair zet een aantal verschillende sportmuziekjes op een rij. 

Pre-sportschool

Pre-sportschool nummers zijn inspirerende liedjes die toepasselijk zijn wanneer je onderweg bent naar de sportschool. Denk bijvoorbeeld aan up-tempo happy songs met motiverende teksten. Bijvoorbeeld ’Happy’ van Pharrel Williams of ’Lips Are Movin’ van Meghan Trainor.

Powersongs

Powersongs zijn nummers die je een energie boost geven. Het ritme van het liedje ligt hoog en helpt om extra kracht bij te zetten, tijdens cardio bijvoorbeeld. Een paar voorbeelden: ’Bang Bang’ van Jessie J, ’I Will Never Let You Down’ van Rita Ora of ’Real Love’ van Clean Bandit (bij het begin even doorspoelen).

Motivational music

In de sportschool staan ook vaak opzwepende liedjes op, ook wel motivational music genoemd. De meest gebruikte muzieksoorten zijn hardrock en house.

Post-workout

Na een intense workout wil je dat je hartslag snel daalt tot normaal niveau. Dit gaat gemakkelijker door een bijpassende playlist op te zetten, rustige muziek als jazz of reggae bijvoorbeeld.

Playlist

Muziekdienst Spotify is een samenwerking aangegaan met wetenschappers om de ideale playlist samen te stellen. Ze hebben hierbij gekeken naar het aantal beats per minuut, de melodie, harmonie, het ritme en de nieuwste hits. Daar is de Spotify Ultimate Workout Playlist for 2015 uitgekomen! Check de playlist hier.

Hijs je in je gymkleren, oordopjes in en druk op play. Sport, eh.. swing ze! Wat is jouw favoriete sportsong?