Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Muziek en herinneringen

Muziek en herinneringen

Muziek en herinneringen

Muziek vormt herinneringen, maakt mooie tijden net wat mooier en biedt steun in moeilijke tijden. Wat is jouw favoriete nummer?

Voor veel mensen vormt het einde van het jaar hét moment om herinneringen op te halen. Muziek speelt daar een hele grote rol bij.

Dansen
Het is je vast al eens overkomen: Spelen ze op de radio een bepaald nummer, krijg je spontaan zin om enorm te dansen. Grote kans dat dat een van die nummers is waar je vroeger heerlijk van uit je dak kon gaan. Je weet wel, in de tijd van Girls just wanna have fun, voordat je al je huidige, serieuze, grote-mensen verantwoordelijkheden had.

Na de dood
Je wil er het liefst nog niet over nadenken, maar allemaal gaan we een keer dood. En ook daaraan is muziek onlosmakelijk verbonden: het roept herinneringen aan en associaties met een bepaalde persoon of situatie op. En heb je er eigenlijk al eens aan gedacht welke muziek jouw geliefden zouden moeten draaien op jouw eigen afscheid? Dit laatste kun je nu heel makkelijk vastleggen in een leuke frisse Facebook-applicatie: registreer jouw muziekwens en iedereen weet wat jouw lievelingsmuziek is!

Liefde
Ook in de liefde speelt muziek een grote rol. Welk nummer speelde er toen jullie voor het eerst zoenden? Als je samen voor het eerst uit gaat en je hebt je op je allermooist gemaakt, hoop je natuurlijk dat zijn knieën gaan knikken als hij je ziet, the way you look tonight. Trouwens, wist je dat zo’n beetje alle songs van Marvin Gaye (die van Sexual Healing en Let’s get it on) de perfecte achtergrond vormen voor een liefdevol avondje?

Beste vriendin
Bovendien kan muziek gewoon bij een bepaald persoon horen. Als je beste vriendin dol is op Rihanna, denk je als je Rihanna op de radio hoort waarschijnlijk aan haar en de laatste keer dat jullie gezellig samen de stad in gingen!

Tip!
Onze tip om het oude jaar af te sluiten: maak eens een cd voor jezelf met alle nummers die voor jou heel bijzonder zijn. En trek je er niks van aan of ze wel bij elkaar passen. Het gaat erom dat jij met plezier en fijne herinneringen naar deze muziek luistert. En vergeet ook niet je favoriete muziek kenbaar te maken aan jouw vrienden en familie; prettig als zij weten waar jij je fijn bij voelt! Bovendien kun je deze en andere uitvaartswensen kosteloos vastleggen via de site van Monuta.