Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Muurkleur = gevoel

Muurkleur = gevoel

Muurkleur = gevoel

De muurkleuren in je huis beïnvloeden je humeur en gedachtes.

Paars, blauw met witte stippen of misschien wel zwart. De kleuren die je in je huis gebruikt, hebben invloed op je gevoel en gedachtes. Bovendien zegt je kleurkeuze wat over je persoonlijkheid. Vrouwonline zet een aantal kleuren en hun betekenis op een rij.

Rood
Deze kleur geeft kracht en energie. Rood stimuleert gesprekken en is daarom een mooie kleur voor de eetkamer. Vooral donkerrood is een warme een sfeervolle kleur voor muren. Rood verhoogt je adrenaline en is dus te druk voor de slaapkamer, waar je juist tot rust wilt komen.

Geel
Deze zonnige kleur straalt geluk uit, is stimulerend en sprankelend. Perfect voor keukens en eetkamers. Ook is geel leuk voor de hal, waar de vrolijke kleur je gasten verwelkomt. Maar pas op… mensen zijn eerder geneigd om gefrustreerd of boos te worden in een gele kamer. Een warme gele muur is dus leuk, maar niet geschikt voor de héle kamer.

Groen
Groen werkt ontspannend en geeft frisheid en energie. 
Groen is de meest rustige kleur voor de ogen. Kies niet voor een felle kleur groen, maar denk bijvoorbeeld eens aan het rustige effect van salie; een erg mooie kleur voor de woonkamer. Groen zorgt dat je ontspant maar geeft tegelijkertijd een knus gevoel. Ook in de slaapkamer werkt groen rustgevend.

Blauw
Blauw brengt rust en geeft een frisse uitstraling. 
Het verlaagt de bloeddruk en werkt kalmerend. Daarom is blauw vaak een prettige kleur voor bad- en slaapkamers. Maar pas op: blauw kan al snel kil overkomen. Combineer het dus altijd met warme kleuren in meubels en stoffen. Donkerblauw kun je beter in de pot laten zitten, deze kleur werkt deprimerend.

Tips:
– Bedenk wat goed bij jouw persoonlijkheid past en kies geen kleur op basis van trends. Daar ben je het langst gelukkig mee en dit raakt nooit uit de mode.

– Denk bij iedere kleur eerst hoe je je daarbij voelt en of dit past bij de kamer. Voor de slaapkamer wil je graag een rustige kleur, voor de badkamer een frisse, en voor de hal een opgewekte en gezellige kleur.

– Lichte kleuren maken een kamer zonniger en groter. Kies hier dus voor als je een kleine kamer groter wilt laten lijken. Donkere kleuren zijn vaak erg knus en intiem en meer geschikt voor ruimtes die wel wat extra sfeer kunnen gebruiken.

– Heb je al een mooie kleur in gedachte? Kies dan altijd voor een paar tintjes lichter. Zodra je de verf op een groot oppervlak schildert lijkt hij namelijk altijd intenser dan op het potje!