Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo krijg je zin om te sporten!

Zo krijg je zin om te sporten!

Zo krijg je zin om te sporten!

Sporten. Je begint vol goede moed, maar al snel geef je het op of is de motivatie ver te zoeken. Flair helpt je een handje om het deze keer wél vol te houden. 

Sportmaatje

Zoek een sportmaatje met wie je lekker kunt sporten, iemand die niet na een week afhaakt. Samen met je buddy wordt het sporten niet alleen leuker, maar ben je ook gemotiveerder om zo vaak mogelijk de sportschool in te duiken. En vice versa natuurlijk, praat elkaar moed in!

Begin klein

Stel kleine en realistische doelen die haalbaar zijn. Als je deze doelen bereikt, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost en ontstaan er nieuwe gewoontes. Hallo gezonde lifestyle!

Doel

Je raakt beter gemotiveerd door te bedenken waar je het voor doet. Is het omdat je deze zomer wilt stralen in bikini, omdat je wilt schitteren op een trouwerij of Flair’s Rokjesdagloop uit wilt rennen? Het helpt om een doel in gedachten te hebben.

Voldaan

Vergeet even de gedachte dat je echt geen zin hebt om te gaan sporten. Bedenk in plaats daarvan hoe je je voelt ná het sporten: voldaan, sportief. Ook is je hoofd lekker leeg.

Favoriete muziek

Zet je favoriete muziek op om vrolijk te worden en energie te krijgen. Wedden dat je dan makkelijker de deur uit gaat om te sporten?

Personal trainer

Mocht je het ervoor over hebben en het je kunnen veroorloven, huur dan een personal trainer in voor een paar keer of een langere periode. Je kunt dit ook samen met vriendinnen doen, zodat jullie de kosten kunnen delen. De personal trainer vertelt je precies welke oefeningen je kunt doen en (nog belangrijker) hoe je ze uitvoert. Misschien geeft één les je al dat zetje in de rug om het sporten weer op te pakken.

Succesverhalen

Lees tijdschriften en blogs, of abonneer je op Health-vloggers via YouTube. Het werkt erg motiverend om succesverhalen te lezen!

Routine

Maak je eigen programma en probeer je aan deze routine te houden. Na een tijdje wordt het sporten net zo gewoon als boodschappen doen.

Verstand op nul

Zet je verstand op nul en denk vooral niet te veel na over wat je allemaal zou moeten doen. Begin gewoon met sporten! Neem kleine stapjes, zodat je het ook echt gaat doen en volhoudt.

Hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveerd blijft om te sporten?