Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mooie foto’s maken met je mobieltje

Mooie foto’s maken met je mobieltje

Mooie foto’s maken met je mobieltje

Met deze tips haal jij alles uit de camera van je smartphone.

Tegenwoordig hoef je echt niet perse een professionele camera te hebben om mooie foto’s te kunnen maken. De camera’s van mobiele telefoons worden steeds beter en je foto’s dus ook van hogere kwaliteit. Je smartphone zit waarschijnlijk bijna altijd in je tas of in je (jas)zak, dus die kun je heel snel tevoorschijn halen om een memorabel moment vast te leggen.

Mislukt? Toch niet!
De BlackBerry Z10, met de scherpe 8MP-camera, is bijvoorbeeld een telefoon waarmee het maken van goede foto’s een eitje is. Zelfs als ze mislukt lijken vanwege een verkeerde timing, is er met deze telefoon nog wat aan te doen.

Je kent het misschien wel: je neemt een foto en dan blijkt dat iemand net z’n ogen dichtkneep of precies op dat moment een gekke pose aannam. Met de Time Shift-modus van de BlackBerry Z10 los je dat heel gemakkelijk op. Die neemt namelijk enkele milliseconden voor én na je foto ook op, zodat je terug kunt scrollen om van één vriend de ogen te openen en juist vooruit om een andere vriend leuker te zien lachen. Dit combineer je vervolgens tot dé perfecte foto!

Compositie
Ook met een kleine camera is de compositie van belang om een foto origineel te maken. Plaats je object bijvoorbeeld niet precies in het midden van de foto, maar een stukje naar links of rechts. Bij foto’s van mensen is het mooi als je de camera zo houdt dat de ogen ongeveer op 1/3 vanaf de bovenkant van het frame zitten. Houd je camera ook eens schuin voor een speels effect en oefen met ver weg of dichtbij.

Licht
Hoe meer licht, hoe beter de kwaliteit van de foto zal zijn. Zorg ervoor dat het te fotograferen object in het licht staat of ligt en dat je niet tegen fel licht in fotografeert. Focus op het donkerste deel van je doel, zodat de telefoon ‘weet’ dat hij moet compenseren.

Apps
Is het toch net iets te donker en is je foto niet mooi geworden, gooi ‘m dan niet direct weg. Er zijn handige apps te downloaden waarmee je ‘m kunt bewerken zodat ie toch nog bruikbaar is. Ook kun je een foto die eigenlijk al best mooi is nog beter maken door een leuke filter, grappige effecten of een stijlvol kader toe te voegen.

Ben jij benieuwd welke nieuwe functies de Blackberry Z10 nog meer heeft? Bekijk ze hier!