Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mooi: nieuwe campagne toont onbewerkte foto’s van vrouwen en hun post-zwangerschapslichaam

Mooi: nieuwe campagne toont onbewerkte foto’s van vrouwen en hun post-zwangerschapslichaam

Mooi: nieuwe campagne toont onbewerkte foto’s van vrouwen en hun post-zwangerschapslichaam

Striae, opgezwollen borsten, een slappe huid, littekens en een buik die verre van strak te noemen is. Na een zwangerschap ziet een vrouwelijk lichaam er niet meer uit zoals daarvoor, en dat is logisch. Toch zijn er moeders die zich schamen voor hun ‘nieuwe’ lijf. De Britse babykledingketen Mothercare wil daar een einde aan maken.

Elke moeder hoort trots te zijn op haar lichaam na de bevalling. Dat is de boodschap die Mothercare wil overbrengen met haar nieuwe Proud Mums-campagne. Hierin showen tien moeders hun post-zwangerschapslichaam zonder dat er filters aan te pas komen. Want, zo vindt het merk, ieder lichaam is mooi en uniek.

Onrealistisch beeld

De campagne blaast een frisse wind door een maatschappij waarin vrouwen dag in dag uit worden geconfronteerd met een onrealistische beautystandaard (lees: social media). Veel jonge moeders hebben het gevoel dat ze paar weken na de bevalling alweer hun oude lijf terug moeten hebben – ongeacht de gevolgen die dat kan hebben voor hun gezondheid.

Nieuwe onderzoeksresultaten vertellen hetzelfde verhaal: tachtig procent van de moeders vergelijkt haar lichaam met gefotoshopte beelden uit de media. Een kwart voelt hierdoor de druk om iets aan haar lichaam te doen. Meer dan de helft van de jonge mama’s gebruikt op social media een filter om te verbergen hoe ze er echt uitziet. Het onderzoek was voor Mothercare genoeg reden voor actie.

Campagne

Hieronder vind je een greep uit de moeders uit de campagne, ieder met hun eigen, persoonlijke verhaal.

https://www.instagram.com/p/BuTWXLUlufl/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BuQxftTjtll/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BuV7HqfDowX/?utm_source=ig_web_copy_link

Amen.

Beeld: Mothercare (Sophie Mayenne)

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.