voornemens Beeld Getty Images
voornemensBeeld Getty Images

Moeite met het volhouden van goede voornemens? Dit is de beste maand om ermee aan de slag te gaan

Elk jaar beginnen we 1 januari fanatiek met gezonde voornemens voor het nieuwe jaar. Maar de meeste mensen haken al af op de tweede januari van het jaar, genaamd Quitters Day. Logisch, want januari is ook helemaal niet de beste maand om fitter te willen worden.

Dus geen nood: je krijgt een tweede kans dit jaar. In welke maand dat is? Wij vertellen het je!

Goede voornemens

Komt er in de maand januari nooit iets terecht van je goede voornemens? Geen zorgen, hoor. Januari blijkt namelijk niet het beste moment te zijn om te beginnen met een dieet of sportregime. De beste maand om te starten met nieuwe voornemens op het gebied van health is namelijk… april!

Wetenschappers van de Exeter University kwamen tot deze ontdekking door een reeks wiskundige berekeningen toe te passen op mensen én dieren. Conclusie: in de winter, een moeilijke periode vanwege de voedselschaarste, klinkt de lokroep van vettig en suikerrijk voedsel extra sterk. Dat maakt januari een lastige maand om je aan gezonde voornemens te houden.

April of mei

Volgens onderzoeker Andrew Higginson hebben die drang naar eten te danken aan de evolutie. "Alle dieren, waaronder ook de mens, hebben de neiging om aan te komen in de winter. Vet opslaan is een manier om jezelf te beschermen tegen barre periodes waarin er geen of weinig eten te vinden is. Daarom is nieuwjaar niet het beste moment om met een nieuw dieet te beginnen. Wacht een paar maanden tot april of mei, dan beginnen de groenten weer te groeien en ebt die onbewuste angst van ons lichaam om af te vallen langzaam weg, waardoor het makkelijker zal gaan," aldus de professor.

Dus laat die goede voornemens nog maar even zitten, daar kan je in april mee aan de slag!

Bron: HLN

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden