Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mobiel kwijt? Google vindt ‘m zo weer terug

Mobiel kwijt? Google vindt ‘m zo weer terug

Mobiel kwijt? Google vindt ‘m zo weer terug

Voor iPhone bestond er al een soortgelijke zoekfunctie, maar nu kunnen ook Androidgebruikers hun smartphone gemakkelijk terugvinden na bijvoorbeeld een uit de hand gelopen avondje uit.

Mobiel kwijt

Het is iemand van ons ook weleens overkomen: na een avondje cocktails drinken met vriendinnen, belandde ze in de taxi en thuis kon ze haar telefoon niet meer vinden. Als zoiets gebeurt, zijn er, na een discussie met vriendinnen en vijf huilbuien later, nog twee opties: of je telefoon werd in tussentijd op mysterieuze wijze gestolen, of hij ligt gewoon nog in de taxi. Google to the rescue! Want vanaf nu kun je gewoon je telefoon terugvinden via Google Search. Handig!

Zo werkt het

Log in op het Google-account dat verbonden is met je Android-toestel. Ga naar Google en zoek op ‘Where’s my phone’. Google Search gaat nu automatisch op zoek naar de gps-signalen van je toestel en toont je de exacte locatie op Google Maps. Klik op de kaart voor extra opties. Je kunt nu je telefoon laten afgaan, ook al staat-ie in stille modus, en je smartphone vergrendelen door het paswoord te veranderen.

Bekijk het ook op deze video:

Lees en bekijk ook: