Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Miss Zero, meet Miss Maxi!

Miss Zero, meet Miss Maxi!

Miss Zero, meet Miss Maxi!

Welcome to the real world! Plussize model Annika is mooi én stoer.

Tijd om kandidate Annika, die door is naar de halve finale van de Miss Maxi Verkiezing, eens wat vragen te stellen!

Wat moet je in huis hebben om in de halve finale van de Miss Maxi verkiezing te komen?
Je moet minimaal kledingmaat 46 hebben. Verder is het vooral belangrijk dat je een frisse uitstraling hebt en er representatief uitziet. We hebben in de aanloop naar de halve finale eerst meegedaan aan de voorronde. Eentje voor het noorden, midden en zuiden van NL. We zijn begonnen met ongeveer 265 dames en nu zijn er nog 39 die in de halve finale van 30 januari gaan strijden op een plek in de finale.

Wat is jouw kledingmaat, en weet je leuke adresjes van winkels met kleding in die maat?
Ik heb zelf maat 48 (en soms maat 50). Ik merk de laatste tijd dat er steeds meer leuke kleding op de markt komt voor de vollere vrouw, eindelijk! Zelf ga ik regelmatig naar de Miss Etam en de M&S mode. Ook via de Wehkamp kun je leuke kleding vinden van het merk Great Looks.

Heb je ooit een dieet gevolgd?
Diëten is iets wat ik erg vaak heb gedaan. De ene keer woog ik een stuk minder, waarna ik binnen een kleine periode alles (en meer) er weer bij had. Het zogenaamde jojo effect dus. Heel frustrerend. Eigenlijk heb ik altijd het idee gehad dat ik moest afvallen, de maatschappij is er zo op gefocused! Je doet de tv aan en je ziet allemaal slanke dames, erg jammer. Inmiddels heb ik (mede door het meedoen aan deze verkiezing) mezelf weten te accepteren. Geen dieet meer voor mij! Ik weet nu dat het belangrijk is om gezond te eten, ook al lijkt dat in de ogen van sommigen af en toe te veel. Als je maar onthoudt waarom je het zelf doet. Ik eet dus geen extra dingen om dik te blijven.

Wat zou je willen zeggen tegen meiden/vrouwen die last hebben van een eetstoornis of geobsedeerd zijn met hun gewicht?
Ik hoop dat ik anderen met behulp van dit verhaal kan inspireren, net zoals ik geïnspireerd geraakt ben door de huidige Miss Maxi 2010: Gissella Arends. Doe nooit iets voor een ander wat betreft afvallen. Jij mag er zijn net als alle andere vrouwen in Nederland en omstreken. Een maatje meer is ECHT NIET minder! Tegenwoordig is er erg veel vraag naar plussize modellen, schrijf je bijvoorbeeld in bij maximuz.nl wie niet waagt, wie niet wint. Tevens kun je je in maart weer inschrijven bij missmaxinederland.nl om mee te doen met de volgende verkiezing.

Ben je het eens met de volgende stelling: ‘Modemerken hebben helemaal geen argumenten om alleen graatmagere modellen te tonen. Ze moeten een afspiegeling zijn van de samenleving’
Daar ben ik het wel mee eens. Het is helemaal niet realistisch om alleen graatmagere modellen te tonen. Als je ergens loopt en goed rondkijkt zul je zien dat het straatbeeld van de Nederlandse vrouw echt niet maatje graatmager is. Door alleen maar de graatmagere dames te laten zien worden meisjes al snel onzeker. Ik vind het dan ook geweldig dat iets als een Miss Maxi .nl verkiezing de aandacht krijgt die het verdient!

Ken jij mannen die juist van mollig houden en zo ja wat vinden ze er het mooist aan?
Er zijn genoeg mannen die ook van de vollere vrouw houden. Ik hoor vaak dat mannen het heerlijk vinden om tegen een vollere vrouw aan te liggen omdat het zo lekker zacht is, haha. Tevens hoorde ik ooit eens een discussie tussen 2 jongens over de vriendin van de een die wat voller was. ‘Sjah’, zegt de een, ‘als jij een lekker biefstukje neemt, dan snij je daar toch ook niet eerst de vetrandjes af?’ Natuurlijk zijn er mannen die alleen voor slank en mager gaan, maar daar tegenover staan net zoveel leuke mannen die graag een vollere vrouw willen!

Vind jij mollige mannen ook sexy? Of gaat het je puur alleen om het innerlijk?
Tuurlijk! Iedereen heeft wel iets dat sexy is. Dat hoeft niet perse een lichaamsdeel te zijn, maar kan ook een bepaalde blik of uitstraling zijn. Mijn eigen vriend is ook wat voller en ik heb er absoluut geen probleem mee.

Vind jij het ook tijd voor een ‘Mister Maxi verkiezing’ of is dat niet nodig?
Een Mister Maxi verkiezing? Geweldig! Ik wil wel in de jury. Ik vraag me alleen af of de mannen hier wel klaar voor zijn, omdat zo’n verkiezing natuurlijk echt gezien wordt als ‘iets voor de vrouwen’. Maar het lijkt me super…waarom zou zoiets niet kunnen?

Wat vindt jouw vriend ervan dat je aan deze competitie meedoet?
Mijn vriend is helemaal trots. Tijdens de voorronde was zijn glimlach niet van zijn gezicht te krijgen! Hij merkt ook dat ik nu veel beter in mijn vel zit, waardoor hij de voordelen in huis ook weer merkt…

Wat vinden je vriendinnen van de Miss Maxi verkiezing?
Ook mijn vriendinnen zijn supertrots. Ik heb eigenlijk alleen maar slankere vriendinnen en van hen heb ik vaak te horen gekregen ‘Goh dat je dat durft! Dat doe ik je echt niet na!’ Ook zij waren mee naar de voorrondes en steunen mij in het gehele proces.


Voor meer info kan iedereen kijken op www.missmaxinederland.nl!