Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Minder snacken: zo houd je het vol

Minder snacken: zo houd je het vol

Minder snacken: zo houd je het vol

Probeer met de hulp van deze tips minder te snacken. Want als die schaal chips of snoep voor je neus staat, is het lastig om je in te houden.

Probeer met de hulp van deze tips minder te snacken. Want als die schaal chips of snoep voor je neus staat, is het lastig om je in te houden.

Dagplanning
Herken je dit: je ziet iets lekkers en ‘moet’ het opeten, maar later heb je spijt. Spreek daarom van tevoren met jezelf af wanneer je iets te eten pakt en wat. Als je minder wilt snacken, eet je bijvoorbeeld een dropje na de lunch, een stukje chocolade bij de koffie om 15.00 uur of ’s avonds een tarwebiscuitje bij de thee. Maak die afspraak met jezelf zo specifiek mogelijk, zodat je niet stiekem toch wat meer eet dan je van plan was. Zulke plannetjes kun je ook maken voor je naar een feestje of een restaurant gaat. Spreek dan bijvoorbeeld met jezelf af dat je maximaal twee wijntjes drinkt en koffie pakt in plaats van een dessert.

Snacks met smaken
Je hoeft niet af te zien om minder te snacken. Verleid jezelf juist met gezonde snacks. Zet een mooie schaal op een prominente plaats in je huis en vul hem met lekker fruit, snackgroente, ongepelde walnoten of gedroogde abrikozen. Op je werk wil je werkgever misschien wel meedoen met werkfruit, zodat jullie makkelijker aan jullie twee stuks fruit op een dag komen.

Weg met het gemak
Een droppot naast de computer of de koekjestrommel op de bank? Slecht idee. Als je leest, werkt of televisie kijkt is je aandacht niet bij je eten en snoep je ongemerkt veel meer dan je van plan was. Zorg daarom dat je moeite moet doen om te snoepen. Ruim ook op je werk je lades uit, zet de snoeppot in de kast en hou hem daar. Zo snack je een stuk minder.

Afzonderlijke porties
Als je kunt zien hoeveel je snoept, is het een stuk lastiger om ongemerkt te veel te eten. Koop bijvoorbeeld snoepjes die los verpakt zijn. Je kunt dan aan de lege wikkels zien hoeveel je er al op hebt en op tijd de rem er op zetten.

Bron: Voedingscentrum.nl