Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mijn man ziet mij niet staan

Mijn man ziet mij niet staan

Mijn man ziet mij niet staan

Johanna, 37: Ik heb al bijna 14 jaar een relatie met een man die mij niet belangrijk genoeg vindt om leuke dingen mee te doen.

En onze twee kids ziet hij ook bijna niet staan. Hij werkt en als hij thuis komt, gaat hij achter de computer spelletjes spelen. Ik werk drie dagen in de week. Hij vindt dat ik genoegen moet nemen met wat ik heb en niet met wat ik niet heb. Heb al heel vaak op het punt gestaan om weg te gaan, maar ja ik heb twee kids. Heb jij tips om hier mee om te gaan?

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Johanna.

Coach Sandra

Beste Johanna,
Alleen jij hebt in de hand hoe jij je voelt en in hoeverre je iemand jou laat raken. Daar bedoel ik mee dat jouw man met zijn houding en opstelling nu heel veel invloed heeft op hoe jij je voelt en daarmee ook hoe jij je opstelt en gedraagt.

Coaching
Is jouw wens om leuke dingen te doen alleen afhankelijk van het feit dat je man mee gaat? Lijkt me niet. Tuurlijk is het leuker als hij mee zou willen, omdat je dan meer als gezin een uitstapje maakt. Dit betekent voor jou blijkbaar veel, maar als hij niet mee gaat of mee wil, ga jij dan ook niet? Of ga je alleen of met je kinderen? 
Die optie is er namelijk ook. Jouw man geeft aan dat je genoegen moet nemen met wat je van hem hebt of krijgt en daarmee klaar. Maar doe je dat ook? Of wil je meer voor jezelf en je kinderen en besluit je dat je geen genoegen neemt? En op welke manier kun je het feit dat je geen genoegen neemt met wat je hebt invulling geven? Realiseer je ook dat je uitstapjes zelf kunt ondernemen zonder dat hij erbij is. Probeer eens voor jezelf helder te krijgen wat het voor jou betekent als hij er wel bij is en als hij er niet bij is. Wat doet het met je. Wat voor gevoel geeft het je? 
En hoe denk je over jezelf als je in je eentje iets zou moeten ondernemen? 


Tips
Probeer eens echt een gesprek met hem aan te gaan als je voor jezelf bovenstaande vragen helderder hebt. Dat je duidelijk aan hem kunt maken wat zijn toegevoegde waarde is als jullie samen uitstapjes doen, of als gezin. Door dit zonder verwijten, maar alleen vanuit jouw gevoel te bespreken, geef je hem ruimte om op een juiste manier te reageren.

Ik wens je veel succes!

Sandra