Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > To the rescue! Deze middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten

To the rescue! Deze middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten

To the rescue! Deze middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten

Zonder jas naar buiten, tot in de late uurtjes op het terras en lekker vertoeven op het strand: het warme weer kent alleen maar voordelen. Of toch niet? Al die muggen die tevoorschijn komen kunnen immers flink roet in het eten gooien. Het gezoem is super irritant, maar de jeukende muggenbulten zijn pas echt vervelend.

Heb jij het idee dat ze jou al-tijd moeten hebben en zit jouw lijf alweer van top tot teen onder de muggenbulten? Voordat je jezelf helemaal openkrabt: met deze slimme tips kom je van de vervelende jeuk af.

1. Citroen- of limoensap

Net als veel andere natuurlijke zuren kan ook het sap uit limoenen of citroenen helpen tegen jeuk. Nog een voordeel: het voorkomt ook infecties. Wel kan het ervoor zorgen dat je huid uitdroogt, dus smeer jezelf ook lekker in met een voedende crème.

2. Baking soda

Als er één supermultifunctioneel middeltje is, is het baking soda wel. Je kunt er koekjes mee maken en het komt ontzettend goed van pas in het huishouden, maar je kunt het óók gebruiken om jeukende muggenbulten tegen te gaan. Maak een papje van water en baking soda, en smeer dit ruimschoots op je muggenbult. Laat het 15 minuten intrekken en was het er vervolgens af. Weg is de jeuk!

3. Aloë vera

Deze plant verzacht niet alleen de jeuk, maar verkoelt ook. Wel zo fijn als je nét gestoken bent en de muggenbult wat branderig aanvoelt. Heb je je muggenbulten al opengekrabd? Ook dan weet aloë vera z’n werk te doen; het sap heeft namelijk een herstellende werking. Nog een bijkomend voordeel is dat aloë vera heel goed helpt bij een verbrande huid na een dag zonnen.

4. Zeewater

Als je in de buurt bent van de zee en je zit volledig onder de jeukende muggenbulten, is het hartstikke fijn om een verfrissende duik te nemen. Het zout zorgt er namelijk voor dat de jeuk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Als je gewoon thuis bent, kun je ook zout uit een potje gebruiken om de jeuk tegen te gaan. Wrijf in dat geval eerst wat water op je muggenbult en ga er vervolgens overheen met wat grof zout.

5. Tandpasta

Ook munt kan ervoor zorgen dat de jeuk minder wordt. Doe simpelweg een toefje tandpasta op iedere muggenbult die je hebt en het zal direct een stuk minder worden. Moet je alleen niet vergeten om het eraf te halen voordat je de deur uitgaat.

Lees ook
Overal vliegen in huis? Met deze twee plantjes houd je vliegen buiten de deur

6. Honing

Honing heeft antibacteriële eigenschappen en het vermindert ook nog eens de kans op het ontstaan van ontstekingen. Pas op wanneer je nog naar buiten moet, want dan bestaat de kans dat je een echte muggen- en wespenmagneet wordt. En dat wil je natuurlijk niet!

Havermout

Havermout helpt de huid kalmeren na een muggenbult. Heb je een bad? Voeg dan wat havermout toe aan het water. Een andere manier is om een maskertje van havermout aan te brengen op de beet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock