Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Meta en Stephanie zijn de Bitterballenmeisjes

Meta en Stephanie zijn de Bitterballenmeisjes

Meta en Stephanie zijn de Bitterballenmeisjes

Ze zegden hun baan op en stapten vol zelfvertrouwen en humor in een nieuw avontuur.

In Rotterdam houden Stephanie van der Hoeven en Meta Heijnen sinds maart 2009 kantoor met de Bitterballenmeisjes. Na een carrière bij Coca-Cola, Rabobank, Sara Lee & Vedior wilden ze zelf proeven hoe het is om aan het roer te staan, en op een avond zeiden ze recht vanuit hun hart: ‘ja we gaan ervoor’. Zo gezegd zo gedaan: banen opgezegd, alle zekerheid overboord en pionieren maar. Het enthousiasme, de nuchterheid & de drive zijn samen hun kracht.

Kunnen jullie het bedrijf kort omschrijven?
Bitterballenmeisjes hebben een passie voor het creëren van een belevenis op ieder uniek evenement. Wij laten een blijvende indruk achter door de altijd gewilde kwaliteitsbitterbal op een bijzondere manier te serveren. Het “retro-gevoel” combineren met charme en flair zorgt voor een unieke beleving. Zonder bitterbal geen geslaagde borrel!

Waarom juist bitterballen?
Vanuit onze vorige functies hebben we op veel chique feestjes en VIP avonden gestaan. Mooie hapjes, culinair verantwoord, maar op een gegeven moment wil je toch een goede bitterbal. Door dat gemis kwamen we op de Bitterballenmeisjes; chique meisjes met flair die de beste Bourgondische bitterballen serveren.

Hoe smaakt jullie favoriete bitterbal?
Dat is de Bourgondische Bitterbal en die smaakt naar het draadjes vlees van onze oma’s. Dat heerlijke suddervlees maar dan verwerkt in een fijne smeuïge ragout. We hebben al duizenden bitterballen gebakken en uitgeserveerd, maar bij elke opdracht nemen we er zelf nog steeds ook één. Heerlijk!

Bakken jullie ze zelf privé ook wel eens?
Ja, dat hebben we zeker geprobeerd maar we krijgen ‘m niet zo rond! En we hebben er eentje gegeten in Zuid-Frankrijk Fayence, als toetje waar een Nederlandse kok er spontaan eentje ging maken nadat we hem hadden verteld dat wij de Bitterballenmeisjes zijn.

Wat is jullie doel?
Groter worden met Bitterballenmeisjes en kwaliteit blijven bieden. Maar vooral veel plezier blijven beleven aan ons werk.

Inmiddels zijn er ook proseccomeisjes en crudités-boys. Komt er nog een volgende uitbreiding? Frikadellen of mojito’s bijvoorbeeld?
We zijn druk bezig om te kijken of we samenwerkingen met een visproducent en een koffieproducent kunnen opzetten. Wat het precies gaat worden, vertellen we natuurlijk nog niet!

Hebben jullie door alle drukte nog wel tijd voor ontspanning? Hoe doe je dat?
We merken dat ons werk ook heel erg verweven zit in onze vrije tijd. Als we zelf een borreltje drinken aan de Kralingseplas in Rotterdam, en men vraagt aan ons wat voor werk we doen, dan ontkom je er bijna niet aan. Bitterballenmeisjes wekt altijd enige vorm van nieuwsgierigheid op.

Maar natuurlijk hebben we nog tijd voor ontspanning. Met de mooie dagen kun je ons vaak vinden voor ons kantoortje op de Eendrachtsweg: dan plaatsen we een bankje, en met een koude fles goede rose of coldwine dan komt de glimlach vanzelf!

Waar dromen jullie nog van?
We dromen ervan om nog meer publiciteit te krijgen en een mooi groot Nederlands evenement te mogen doen. Aan de andere kant dromen we er ook van om in het buitenland Nederland te mogen vertegenwoordigen met de Bitterballenmeisjes.

En, is een dag zonder bitterballen ‘een dag niet geleefd’?
Het is meer “het is pas écht feest met de Bitterballenmeisjes!”

Noot: Vanaf september zoeken de Bitterballenmeisjes een HBO stagiaire om hen te ondersteunen, een uitbreiding van ons team dus. Voor meer informatie, ga naar de website van de Bitterballenmeisjes.